DF: Demokrate više nisu opozicija

"Kockice su se poklopile i stekli su se svi uslovi da Demokrate dođu pod šapu DPS-a, jer je politika te dvije stranke i ideološki skoro identična. Dobro je da je saradnju DPS i Demokrata snažno osudio svaki relevantni opozicioni činilac, i važno je da se situacija iskristališe i da se više ne zavaravamo - Demokrate više nisu opozicija", kaže se u saopštenju
2259 pregleda 48 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratski front
Ilustracija, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 02.08.2019. 13:20h

Saradnju Demokratske partije socijalista i Demokratske Crne Gore osudio je svaki relevantni opozicioni činilac i nema zavaravanja da Demokrate više nisu opozicija", saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Navodi se da su DPS i Demokrate uspostavili saradnju, koristeći odlazeću briselsku administraciju kao sredstvo dogovora kako bi se urušila ideja o tehničkoj vladi koja treba da pripremi izbore.

Iz tog političkog saveza su ocijenili da opozicija ne treba da žuri, pogotovo uzimajući u obzir da se u Briselu uspostavljaju novi organi.

"Dolaze i novi ljudi za koje vjerujemo da neće imati ovoliko razumijevanja i širine za DPS i Mila Đukanovića, kao što imaju ovi koji odlaze", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, svaki razuman građanin se pita čemu ovolika žurba, zašto ambasador Aivo Orav i komesar Johanes Han ne odu malo na odmor, nego im je ispalo najvažnije pitanje kako da spoje Demokrate i DPS.

"Nakon spajanja Demokrata i DPS dalji scenario je očigledan - podiže se buka od udruženih režimskih i nekadašnjeg opozicionog medija, javljaju se analitičari, lažiraju se ankete, a sve kako bi se ta prevara opravdala, a posebno da se skrene pažnja sa izdaje Demokrata i početka njihove saradnje sa kriminalnim režimom", kaže se u saopštenju DF-a.

Kako se navodi, dogovor DPS-a i Demokrata izazvao je prezir i ogorčenje u crnogorskoj javnosti, a posebno u opozicionoj koja je ocijenila da je potez Alekse Bečića veća prodaja opozicije nego ona u režiji Darka Pajovića.

"Kockice su se poklopile i stekli su se svi uslovi da Demokrate dođu pod šapu DPS-a, jer je politika te dvije stranke i ideološki skoro identična. Dobro je da je saradnju DPS i Demokrata snažno osudio svaki relevantni opozicioni činilac, i važno je da se situacija iskristališe i da se više ne zavaravamo - Demokrate više nisu opozicija".

Društvo Demokrata su sada, ocjenjuju iz DF-a, Miško Vuković, Marta Šćepanović, Milutin Simović, Obrad Mišo Stanišić, Željko Aprcović, Ranko Đonović, Miraš Dedeić, Genci Nimanbegu, Stevo Vučinić.

Bonus video: