DF: Formalno uspostavljena koalicija Demokrata i DPS-a

Današnjim glasanjem na odboru, ocjenjuju u DF-u, "stekli su se i uslovi da se više ne nanosi šteta Darku Pajoviću poređenjem sa Bogdanovićem i Bečićem"
2062 pregleda 17 komentar(a)
Sa današnje sjednice Administrativnog odbora, Foto: Boris Pejović
Sa današnje sjednice Administrativnog odbora, Foto: Boris Pejović

Na današnjoj sjednici Administrativnog odbora je i formalno uspostavljana koalicija koju je Demokratska Crna Gora iza leđa ostatka opozicije dogovarala sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), kazali su iz Demokratskog fronta (DF).

Administrativni odbor danas je odlučio da poslanici Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović budu članovi Odbora za izborne reforme.

"Nemamo dilemu da je časnom članstvu Demokrata bilo degutantno posmatrati kako danas Luiđ Škrelja i Marta Šćepanović kršeći zakon, na silu ubacuju u radnu grupu Moma Koprivicu i Danila Šaranovića. Crnogorski, a vjerujemo i evropski parlamentarizam, ne pamte da su poslanici vladajuće partije ovako energično, protivno mišljenju većinske opozicije, ugurali poslanike Demokrata u radnu grupu za izradu izbornog zakonodavstva. Čak ni Mila Đukanovića ovako nisu branili od afere “Koverta”, kao što su politička snajperuša Marta i mitraljezac Škrelja, pucali po ostatku opozicije, ne bi li omogućili bezbjedan prelaz Bogdanovića i Bečića u rov DPS-a. Sad imamo gotovo šizofrenu situaciju da su Marta Šćepanović i Luiđ Škrelja uzeli crvene kravate, a da su Koprivica i Šaranović prvi migranti Demokrata na okupiranoj teritoriji DPS-a", saopštili su iz DF-a.

Poslije današnjeg glasanja na Administrativnom odboru, ocjenjuju u DF-u, "stekli su se i uslovi da se više ne nanosi šteta Darku Pajoviću poređenjem sa Bogdanovićem i Bečićem."

"Za razliku od njih, Darko Pajović je imao hrabrosti da dođe u Skupštinu i brani svoje stavove, dok su oni dali pumomoćje Marti Šćepanović i Luiđu Škrelji da budu Demokrate umjesto njih", saopštili su iz DF-a.

Bonus video: