DF: Novi protesti 20. i 23. decembra

"Predsjedništvo DF-a je, na danas održanoj sjednici, analiziralo sve aspekte teške političke krize nastale zbog nespremnosti aktuelnog režima da se odrekne od dugogodišnje sistemske i organizovane krađe izbora, zloupotreba državnih resursa i službi i političke korupcije, i zaključilo da se isključivo politikom protesta i demokratskim pritiskom može doći do formiranja prelazne Vlade i održavanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori"
54 pregleda 184 komentar(a)
protest DF, Nikšić, Foto: Luka Zeković
protest DF, Nikšić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.12.2015. 14:53h

Demokratski front će organizovati proteste 20. i 23. decembra na platou ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva DF-a.

"Predsjedništvo DF-a je, na danas održanoj sjednici, analiziralo sve aspekte teške političke krize nastale zbog nespremnosti aktuelnog režima da se odrekne od dugogodišnje sistemske i organizovane krađe izbora, zloupotreba državnih resursa i službi i političke korupcije, i zaključilo da se isključivo politikom protesta i demokratskim pritiskom može doći do formiranja prelazne Vlade i održavanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori. Imajući u vidu da je DF, bez prekida, u protestima za formiranje prelazne Vlade od 27.09.2015. godine na kojima se zajedno sa desetinama hiljada slobodnih gradjana, bori za osnovna ljudska prava i fer i slobodne izbore, i da smo odložili protestne skupove u Podgorici kako bi ostavili prostor ostatku opozicije da se kroz pregovore izbori za prelaznu Vladu, a kako od toga najvjerovatnije neće biti ništa, Predsjedništvo DF-a je donijelo odluku da se i u nedjelju 20.12.2015. godine i u srijedu 23.12.2015. godine organizuju dva protestna skupa u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Iz Predsjedništva DF-a poručuju da ovako ohrabruju "sve slobodnomisleće i prodemokratske strukture u zemlji da nam se pridruže u borbi za prelaznu Vladu, kao jedinog realnog mehanizma za sprečavanje izbornih krađa, pritisaka, ucjena i malverzacija i dokazuje da politika demokratskih, mirnih, nenasilnih, ali upornih i odlučnih protesta, nema alternativu u borbi za demokratiju i slobodu."

"Predsjedništvo DF-a je, takođe, potvrdilo raniju odluku da poslanici DF-a, do daljnjeg, neće učestvovatati u radu Skupštine Crne Gore. Predsjedništvo DF-a poziva sve građane Podgorice da se masovno priključe mirnim i nenasilnim protestima i daju svoj doprinos borbi za slobodu, demokratiju i promjene, bez kojih nema prosperiteta za našu državu, našu djecu i porodice", navode iz DF-a.

Bonus video: