Dinoša odlazi u diplomatiju

Prema saznanjima “Vijesti”, premijer Igor Lukšić je na zatvorenom sastanku kazao dijelu predstavnika civilnog sektora, nakon njihovih brojnih kritika na račun rada ministra Dinoše, da je svjestan problema
57 pregleda 0 komentar(a)
Ferhat Dinoša, Foto: Savo Prelević
Ferhat Dinoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2011. 07:15h

Ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša u narednih nekoliko mjeseci podnijeće ostavku na tu funkciju i preći u diplomatiju, potvrđeno je “Vijestima” iz više nezvaničnih izvora.

Prema saznanjima “Vijesti”, premijer Igor Lukšić je na zatvorenom sastanku kazao dijelu predstavnika civilnog sektora, nakon njihovih brojnih kritika na račun rada ministra Dinoše, da je svjestan problema.

“Dinoša će, po riječima Lukšića, vrlo vrzo ići u diplomatiju, a na njegovo mjesto će doći neko mlađi i senzibisaniji”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Da je odluka o rotaciji Dinoše sa ministarskog mjesta na ambasadorsko donešena, juče je “Vijestima” potvrđeno i iz Vlade. Sagovornik “Vijesti” kazao je da je tačno da Dinoša odlazi, ali da to čini samonicijativno, bez preciziranja na koje mjesto ide i kada će se to desiti.

Ministru Dinoši juče je bio ugašen telefon, a prije samo mjesec dana on je na sjednici parlamentarnog Odbora za ljudska prava kazao da će sa tog mjesta otići samo ako premijer Lukšić to zatraži od njega.

“To što traži 17 NVO, za sada, od mene neće dobiti, izuzev ako mi drugačije bude sugerisao predsednik Vlade...”, kazao je Dinoša sa skupštinskom Odboru.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: