DPS: Čelnicima DF bi smislenije bilo da spremaju žalbe, nego što nezrelo i očajnički prijete

Iz DPS-a su ponovili da neće komentarisati meritum prvostepene presude sve do njene pravosnažnosti ali, kako su kazali, imaju potrebu da istaknu da su crnogorske institucije u ovom slučaju pokazale zrelost
1862 pregleda 4 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Presuda koju je Viši sud donio u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, pokazala je da Crna Gora ima jake institucije, ali i vrsne profesionalce, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista Crne Gore

Iz te partije su najoštrije osudili atmosferu pritiska koju, kako su naveli, pojedini mediji i političke partije stvaraju u odnosu na rad nezavisnih i profesionalnih institucija u Crnoj Gori.

Iz DPS-a su ponovili da neće komentarisati meritum prvostepene presude sve do njene pravosnažnosti ali, kako su kazali, imaju potrebu da istaknu da su crnogorske institucije u ovom slučaju pokazale zrelost.

„I da su, bez ikakvog političkog pritiska od vlasti, a trpeći izuzetan, nelegitiman pritisak od opozicije, nezavisno i profesionalno, donijele odluku u jednom ovako kompleksnom slučaju“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je država ovim sudskim procesom takođe pokazala snagu i sposobnost da odbije svaku vrstu destruktivnog inostranog pritiska, i pokušaj miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Iz DPS-a su čelnicima Demokratskog fronta poručili da bi „bilo smislenije da sa svojim advokatskim timom spremaju izjavljivanje žalbe, nego što nezrelo i očajnički prijete, takmičeći se ko će da smisli pogrdniju uvredu i klevetu na račun najviših predstavnika vlasti“.

U tome im, kako se kazali iz DPS-a, asistiraju pojedini “političari u pokušaju” iz Srbije, koji se cenzusu nijesu ni primakli u svojoj državi, ali zato fingiraju brigu o pravima Srba u Crnoj Gori.

„Presuda koju je juče donio Viši sud, pokazala je da naša država ima jake institucije ali i vrsne profesionalce, što smatramo tekovinom vladavine prava i vrijednošću kojom država treba da se ponosi“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Podgorički Viši sud osudio je juče Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju poznatom kao "Državni udar". Sutkinja Suzana Mugoša je u iznošenju prvostepene presude kazala da su svi koji su obuhvaćeni optužnicom krivi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Bonus video: