DPS: Jadni pokušaj prljave kampanje DF

"Još ako su opsjednuti mržnjom prema jednom čovjeku, onda su na najboljem putu da se veliki novac i energija koju ulažu u tu kampanju okrenu protiv njih samih… "
153 komentar(a)
DPS sjednica savjeta, Foto: Zoran Đurić
DPS sjednica savjeta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.09.2016. 15:22h

Osmišljavanje i vođenje izborne kampanje je suviše ozbiljan posao da bi njime mogli uspješno da se bave politički i marketinški diletanti, poručili su iz Demokratske partije socijalista.

DPS tvrdi da je Demokratski front poslao masovnu SMS poruku građanima Crne Gore. Jedan od funkcionera je za Radio Slobodna Evropa nezvanično rekao da slanje SMS-ova građanima nije dio predizbornih aktivnosti ove koalicije.

"Još ako su opsjednuti mržnjom prema jednom čovjeku, onda su na najboljem putu da se veliki novac i energija koju ulažu u tu kampanju okrenu protiv njih samih… Najbolja potvrda za to dolazi iz Demokratskog fronta koji iz dana u dan uveseljava građane Crne Gore svojim “dostignućima” u kampanji koju vode protiv Demokratske partije socijalista. Tako su uoči početne konvencije DPS-a na Cetinju smislili da na mobilne telefone širom Crne Gore upute uvredljivu SMS poruku, ugrožavajući time osnovna prava građana i pravni poredak. Da li će se time baviti Tužilastvo i Agencija za elektronske komunikacije, prepuštamo njima da odluče. Ali, u političkoj ravni, taj jadni pokušaj prljave kampanje protiv DPS-a najviše govori o potpunoj nemoći Demokratskog fronta da realnim argumentima vodi izbornu kampanju, ne prezajući čak ni od toga da meta njihove agresije budu i maloljetna lica", navodi DPS.

DPS navodi da se "nedostatak bilo kakvih valjanih argumenata koje bi suprotstavili izbornom programu DPS-a očituje se i u njihovom kritičkom osvrtu na pobjedničku konvenciju naše partije na Cetinju."

"Jedina zamjerka koju su pronašli čistunci iz DF-a odnosila se na odjeću i obuću ljudi sa poslaničke liste naše partije! Da nije tužno bilo bi zaista smiješno! U kojim se to odijelima i cipelama pojavljuju lideri DF-a pred crnogorskom javnošću? Gdje su im Armani trenerke u kojima su logorovali pod šatorima pred Skupštinom? Da li su ikada objasnili svojim sve malobrojnijim pristalicama kako su se to oni sami tako lijepo snašli u opustošenoj i uništenoj Crnoj Gori, kako je oni opisuju, sa sve stanovima i kućama u elitnim naseljima? Da li su ikada otkrili gdje ljetuju sa kompletnim porodicama i koliko koštaju ti aranžmani na najskupljim turističkim destinacijama? Kada o gladi i siromaštvu u Crnoj Gori govore Mandić i Medojević, onda je jedina prirodna reakcija – da vam se prevrne želudac! Građani Crne Gore mogli su da se uvjere i na početnoj, pobjedničkoj konvenciji naše partije na Cetinju da će kampanja DPS-a biti pozitivna, okrenuta realnim problemima i putevima za njihovo prevazilaženje. Podršku koju nam je dalo Cetinje, uvjereni smo, dobićemo i u narednih mjesec dana u svim gradovima Crne Gore", zaključuju u DPS.

Bonus video: