DPS Kotor: Bečić je najsmješnija maškara, natjerao je Jokića da se još više ponižava

"Uzaludni su pokušaji Bečića i Jokića da iza patetične priče o demokratiji skriju svoj žal za svim partijskim zapošljavanjima, privilegijama i mešetarenjima po čemu su postali poznati u svim opštinama u kojima su dobili makar i djelić vlasti"
5197 pregleda 15 komentar(a)
DPS Kotor, Foto: DPS
DPS Kotor, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partija socijalista (DPS) Kotor saopštio je večeras da je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić najsmješnija maškara na političkom karnevalu, koji sa sada već "spaljenim" predsjednikom Opštine (Vladimir Jokić), organizuje u Kotoru.

Oni su reagovali na današnje saopštenje Bečića u kome je on između ostalog poručio da "ako imate pajser, hotelsku salu, sklonost i mogućnost za koruptivne radnje, a uz sve to i zaštitu Vlade Crne Gore, odnosno klasične filijale Mila Đukanovića, možete da dolazite na vlast kad god vam padne na pamet".

Sedamnaest odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP) i Bruna Lončarević, glasajuci prozivkom, smijenili su predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića (Demokrate).

"Kada nikoga nije uspio da ubijedi kako je 14 više od 17, natjerao je Jokića da se još više ponižava (ukoliko je to uopšte moguće) tako što će megafon zamijeniti voskom za pečaćenje vrata na zgradi lokalnog parlamenta, a sve kako bi, fizički onemogućio da ga skupštinska većina smijeni po drugi put za mjesec dana. Svega prije nekoliko sedmica, čuveni dramaturg religiozno-političkih igrokaza, u napadu histerije na jednoj kotorskoj pjaci, priznao je da je zbog fudbala propustio važne lekcije iz opšteg obrazovanja, kao i da zbog predugog boravka u stanju hibernacije u SNP-u, nije naučio osnovne lekcije iz političkog obrazovanja?! Tako je ovaj lažni demokrata želio valjda da se opravda što demokratiju brani sa ulice, i što za lični poraz optužuje one koji su bili jedinstveni u stavu da se demokratija brani isključivo u parlamentu. Svjestan neizbježnog gubitka vlasti, ne uspijevajući da kontroliše bijes ( a ni padeže), Bečić je tada naredio Jokiću povlačenje iz parlamenta, a onda ga "uspavao" i na stranačkim organima", kazali su iz DPS Kotor.

U saopštenju se dodaje da umjesto izvinjenja građanima koje su tom prilikom zajedno zaveli i ponizili u namjeri da uz njihovu pomoć sa ulice odbrane vlast, Bečić se danas, u svoj svojoj karikaturalnosti, usudio da skupštinskoj većini i građanima Kotora, dijeli moralne lekcije i glumi "kapa" karnevala.

"Uzaludni su pokušaji Bečića i Jokića da iza patetične priče o demokratiji skriju svoj žal za svim partijskim zapošljavanjima, privilegijama i mešetarenjima po čemu su postali poznati u svim opštinama u kojima su dobili makar i djelić vlasti. Konstantan pad povjerenja građana ukazuje na to da je amaterska glumačka družina na čelu sa Aleksom Bečićem pročitana, pa je razumljiva nervoza čelnika i funkcionera ove stranke koju svakodnevno demonstriraju u javnosti. Umjesto što zabavljaju turiste i crnogorsku javnost po primorskim trgovima, preporučujemo im da "zavrnu" rukave i pokažu neke rezultate u opštinama u kojima još nijesu izgubili povjerenje građana, iako su već duže vrijeme na tankom ledu. Posle će im opet bit kriv DPS", zaključuje se u saopštenju DPS Kotor.

Bonus video: