DPS: Odzvonilo prijetnjama i anticrnogorskoj politici DF-a

"Neka nadležni državni organi utvrde ko je bio spreman na saradnju sa teroristima i na izazivanje krvoprolića u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju DPS-a
51 komentar(a)
DPS, Foto: Dps
DPS, Foto: Dps
Ažurirano: 18.11.2016. 16:38h

Otvorene prijetnje nasiljem i uvrede koje su ponovili lideri Demokratskog fronta jasno svjedoče o tome da još nijesu odustali od svog paklenog nauma za Crnu Goru, ali i o ogromnom strahu koji vlada u njihovim redovima, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević ranije danas su kazali da je "državni udar podmetačina Mila Đukanovića i Bebe Popovića s ciljem da se spriječi poraz lopovskog režima na izborima".

"Uostalom, najbolje oni sami znaju što su radili uoči, tokom i nakon 16. oktobra, ne treba valjda to niko da im objašnjava, ali onaj ko to treba da zna - zna. Možda nijesu znali svi iz rukovodstva DF-a sve, ali je to njihov problem. Neka nadležni državni organi utvrde ko je bio spreman na saradnju sa teroristima i na izazivanje krvoprolića u Crnoj Gori. Sramotne uvrede koje su Mandić, Medojević i Knežević danas uputili manjinskim narodima, vjerovatno prema novim uputstvima koja su dobili u Parizu preko svog instruktora, ogledalo su tog političkog saveza, njihove politike i daljih planova. I umjesto da se zastide, iz DF-a prijete daljim pokušajima nasilja i destabilizacije države, kao da nijesu svjesni da je odzvonilo njihovim prijetnjama i anticrnogorksoj politici, koju tako bestidno vode", navodi se u saopštenju DPS.

Dodaje se da je "krajnje vrijeme da se osvijeste i da shvate da država Crna Gora neće dozvoliti bilo čijim trojanskim konjima da ruše njene institucije".

"Sa svega par sati razlike, akciji DF-a su se pridružili Demos URA, SNP, SDP i Demokrate, istina oprezno, preko šestog ešalona. Iz svega što su saopštili jedino je vidljivo da je to zbirka sabranih saopštenja Ranka Krivokapića i partnerska, unaprijed dogovorena, pomoć Demokratskom frontu u odbrani neodbranjivog. Demos, URA, SNP, SDP i Demokrate su izgleda zaboravili da su njihovi predstavnici u svim biračkim odborima uredno potpisali zapisnike sa svih biračkih mjesta, čime su pečatirali regularnost izbora. Takođe, da su se te partije, osim Demokrata, potpisom na Sporazum o slobodnim i fer izborima i učešćem njihovih predstavnika u izvršnoj vlasti, obavezale da će prihvatiti volju građana izraženu 16. oktobra. Pošto uporno pokušavaju da predstave sebe kao vrhovne moralne gromade crnogorske političke scene, vjerujemo da su ove partije u svoj izvještaj uvrstile i ove dvije nepobitne činjenice. Sve ostalo je zlonamjerna manipulacija, zbog koje je i pušten šesti ešalon da se blamira", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: