DPS u Golubovcima osvojio 16 mandata, Radonjić: Potvrda kvalitetne politike

Nosilac liste DF-a i SNP-a, Mihailo Asanović, kazao je da nijesu prezadovoljni postignutim rezultatom
135 pregleda 0 komentar(a)
DPS štab, Zeta, Foto: Željka Vučinić
DPS štab, Zeta, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 27.05.2018. 22:04h

Na izborima u Opštini u okviru Glavnog grada –Golubovci 16 od mogućih 32 mandata osvojila je koalicija “Za dobro građana Golubovaca - Pobjednički! DPS - Milo Đukanović”.

Prema podacima iz izbornog štaba opozicije DPS je osvojio 16 mandata, koaliciona lista DF-a i SNP-a “Svi za samostalnu Zetu”, sedam mandata, dok je koalicija “Aleksa Bečić - Dritan Abazović - Zeta za 21. vijek-Demokrate-URA”,osvojila osam mandata. Socijaldemokrate su osvojile jedan mandat. Cenzus nije prešla koalicija “SDP-DEMOS-Slobodni građani” I Ujedinjena Crna Gora.

Nosilac liste DPS-a Dušan Radonjić kazao je da su osvojili 16 sigurnih mandata, ali da, postoji vjerovatnoća da dobiju i 17-ti mandat, “čime bi potvrdili apsolutnu pobjedu kao na prethodnim lokalnim izborima”.

“Ovo je potvrda onoga što je jedna kontinuirana kvalitetna politika koju smo vodili u prethodne četiri godine i svih ovih 12 godina od formiranja opštine, od kada i jesmo na vlasti”, istakao je Radonjić.

On je kazao da i njihov koalicioni partner na državnom nivou -Socijaldemokrate u Zeti ima jedan siguran mandat, te je najavio mogućnost da DPS u koaliciji sa SD formira vlast u Golubovcima u naredne četiri godine.

Nosilac liste DF-a i SNP-a, Mihailo Asanović, kazao je da nijesu prezadovoljni postignutim rezultatom.

“Bilo je kupovine ličnih karata, kvadratića, trouglova, dovoženje ljudi na biračko mjesto…”, kazao je Asanović.

U Opštini Golubovci pravo glasa imalo je 11. 948 građana.

Rezultati CEMI na osnovu uzorka poslije 100 odsto obrađenih biračkih mjesta pokazuju da je lista DPS-a "Za dobro građana Golubovaca - Milo Đukanović" osvojila 48,6% glasova ili 16 mandata.

Slijedi lista Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA "Aleksa Bečić - Dritan Abazović - Zeta" za 21.vijek sa 26,4% ili devet mandata, Koalicija DF - SNP "Svi za slobodnu Zetu" 17,7% ili šest mandata, dok je lista Socijaldemokrate - Ivan Brajović osvojila 4,8% glasova ili jedan mandat.

Bez mandata su Građanski savez za promjene - Golubovci sa 1,8 osvojenih glasova i Ujedinjena Crna Gora - Goran Danilović sa 0,8%.

Bonus video: