DSS pozvala simpatizere i članove da podrže Lekića

Iz DSS-a očekuje da će Lekić znati da Srbima vrati "ono što im je pokradeno posljednjim ustavnim promjenama"
50 pregleda 17 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.03.2013. 13:01h

Demokratska srpska stranka (DSS) preporučila je članstvu i simpatizerima da na predstojećim predsjedničkim izborima podrže nezavisnog kandidata Miodraga Lekića.

"DSS je na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke, zauzela stav da svom članstvu i simpatizerima preporuči da, na predstojećim predsjedničkim izborima zaokruže Lekića, kao predsjedničkog kandidata koji je zadobio podršku kompletne parlamentarne opozicije, što znači i prosrpske", navodi se u saopštenju predsjednika DSS, Dragice Perović.

Ona je obrazložila da je takav stav Predsjedništva DSS-a zasnovan na uvjerenju i očekivanju da će Lekić, "kao pragmatičan čovjek i dokazani intelektualac", u svom budućem radu znati naći način da evidentnu diskriminisanost Srba, u odnosu na druge narode u Crnoj Gori, redefiniše na pravi način.

"Naravno, svom članstvu i simpatizerima ostavljamo na volju da u domenu svojih ljudskih i političkih mogućnosti sami odaberu način na koji će, osim ličnog glasanja, doprinijeti da izborni rezultat Lekića bude pobjednički", navela je Perović.

Ona očekuje da će Lekić znati da Srbima vrati "ono što im je pokradeno posljednjim ustavnim promjenama".

"Da će da nam vrati srpski jezik, da nam vrati dostojanstvo, da nam vrati povjerenje u institucije sistema, da nam vrati pravu i pravnu Crnu Goru", navela je Perović.

Kako je kazala, podrška Lekiću je logičan politički korak, "kada se zna da smo i na proteklim lokalnim izborima, u Nikšiću i Andrijevici, otvoreno pozvali svoje glasače da daju svoj glas onim političkim strankama koje su zajedno sa DSS-om bile u Bloku za zajedničku državu".

Bonus video: