Đukanović: Izbori su na jesen, dajte pomoć svima koji je budu tražili

Pominjalo se to da se u odnosu na ono koliko je DPS u Tivtu i Herceg Novom radio i ulagao dobilo mnogo manje
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2012. 15:39h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović najavio je sinoć na sjednici Glavnog odbora te partije da će izbori biti održani na jesen i tražio od partijskih funkcionera da ne odbiju nijednog člana partije koji traži razgovor ili pomoć.

Na zasjedanju Glavnog odbora nije bilo ni pomena o ustavnim promjenama, a Đukanović je govorio o tome kako aktivisti treba da se ponašaju prema članovima do sljedećih izbora, planiranih za jesen, kazao je sagovornik "Vijesti" iz DPS-a.

"Đukanović je kazao da nas očekuje vruća jesen i sugerisao da se nijedan član partije koji traži razgovor ili pomoć ne smije odbiti. Rekao je da novoizabrano rukovodstvo u mjesnim organizacijama treba da vodi računa o članstvu i da se što prije trebaju riješiti problemi u pljevaljskom dijelu partije, ali i još u nekim opštinskim odborima.

Pričali smo o zapošljavanju mladih, novim projektima za pripravnike. Predrag Nenezić je analizirao izbore u Tivtu, Daliborka Pejović u Herceg Novom, a govoreno je i o predstojećim izborima u Savjetu mladih.

Generalno nije bilo prevelikog nezadovoljstva rezultatima u Tivtu i Herceg Novom, ali jeste pominjano to da se u odnosu na ono koliko smo tamo radili i ulagali dobilo mnogo manje", rekao je izvor "Vijesti".

Izbori će u svakom slučaju biti redovni

Parlamentarni izbori prema zakonu moraju biti organizovani do kraja februara naredne godine, rekao je portparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović, dodajući da će bilo kada od septembra do februara to biti redovni izbori.Vešović je agenciji MINA kazao da su parlamentarni izbori u Crnoj Gori "veoma važna tema"."Da smo o tome razgovarali na Glavnom odboru, ne bismo to radili na usput, već kroz posebnu tačku dnevnog reda", pojasnio je on. Prema riječima Vešovića, pouzdanu informaciju o raspravi na Glavnom odboru mediji su dobili kroz partijsko saopštenje nakon sjednice, dok sva ostala saznanja imaju veoma mali stepen autentičnosti. "Što je i ovoga puta bio slučaj".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: