Đukanović kod predsjednika Azerbejdžana

Vujanović je u septembru posjetio Azerbejdžan, a tamošnja Agencija “Trend” je najavu o njegovoj posjeti ilustrovao fotografijom Đukanovića
0 komentar(a)
Đukanović i Roćen Azerbejdžan, Foto: President.az
Đukanović i Roćen Azerbejdžan, Foto: President.az
Ažurirano: 21.12.2011. 20:44h

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev bio je domaćin šefu DPS-a Milu Đukanoviću.

Kako prenosi portal “News.az”, Alijev je podsjetio na posjetu predsjednika Filipa Vujanovića Azerbejdžanu, ali i na dolazak azerbejdžanske delegacije u Crnu Goru.

U saopštenju piše da Alijev očekuje da će posjeta Đukanovića dodatno osnažiti odnose dvije zemlje.

Vujanović je u septembru posjetio Azerbejdžan, a tamošnja Agencija “Trend” je najavu o njegovoj posjeti ilustrovao fotografijom Đukanovića.

"Bivši crnogorski premijer i predsjednik DPS-a Đukanović podsjetio je na posjetu Azerbejdžanu 2006. godine. Đukanović je čestitao predsjedniku Azerbejdžana na brzom razvoju zemlje na mnogim poljima", prenosi “News.az”.

Prema procjenama “Freedom house”, Azerbejdžan spada u neslobodne zemlje, a posljednji izbori ocijenjeni su kao nedemokratski.

Alijev je na vlasti od 2003. godine, a pobijedio je i na prošlogodišnjim izborima iako su njegovi oponenti tvrdili da proces nije bio fer.

Njegov otac Gajdar Alijev vladao je Azerbejdžanom najprije kao komunistički lider u vrijeme Sovjetskog saveza, nakon čega je od 1993. do 2003. godine bio predsjednik.

Bonus video: