Đukanović: Nadam se da EU ne odustaje od nas - Vijesti.me
PREDSJEDNIK CRNE GORE U PLJEVLJIMA

Đukanović: Nadam se da EU ne odustaje od nas

Nakon što je ocijenio da je njegova partija ostvarila glavninu obećanja sa prethodnih parlamentarnih izbora, među kojima ekonomski rast i učlanjenje u NATO, procijenio je da DPS “kreće ka još jednoj izbornoj pobjedi na parlamentarnim izborima sljedeće godine”

Đukanović juče u Pljevljima
Đukanović juče u Pljevljima (Foto: DPS)

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović izrazio je nadu da će biti nastavljen započeti proces proširenja Evropske unije integracijom zemalja Zapadnog Balkana: 

“Nadam se da će EU u konstituisanju novih evropskih institucija sačuvati potrebnu pažnju za proces proširenja i integraciju Zapadnog Balkana”, rekao je on na opštinskoj Izbornoj konferenciji DPS-a u Pljevljima.

Nakon što je ocijenio da je njegova partija ostvarila glavninu obećanja sa prethodnih parlamentarnih izbora, među kojima ekonomski rast i učlanjenje u NATO, procijenio je da DPS “kreće ka još jednoj izbornoj pobjedi na parlamentarnim izborima sljedeće godine”.
Rekao je da na globalnom nivou, ali i u Evropi postoje problemi koji su možda komplikovaniji nego oni na Balkanu, koliko god to izgledalo nemoguće. 

“Za razliku od naše političke konkurencije, mi gledamo u budućnost”, kazao je on navodeći da DPS sa političkim partnerima treba da donese odluke koje će biti najpovoljnije za buduća pokoljenja.

To je, kako je objasnio, nastavak reformi i stvaranja pretpostavki za integraciju u savremeno evropsko društvo.”Nije najvažniji datum prijema u EU, već da svaki dan koristimo da radimo na modernizaciji društva”, ponovio je.

Đukanović je kazao da je DPS u Pljevljima bila suočena sa izazovima na lokalnom i partijskom nivou, ali da je to nije poljuljalo. Obećao je da će novi gradonačelnik Igor Golubović imati veoma izdašnu političku podršku sa državnog nivoa,uključujući Vladu.


Vidi sve komentare