Đukanović: Ne može slobodarski Nikšić pod barjak četničkog vojvode

„Ne mogu oni dobiti pravo da upravljaju ovim gradom jer Nikšić nikada ne može podržati takvu izdajničku politiku", poručio je Đukanović
327 pregleda 351 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2016. 20:16h

„Ne prestojećim izborima ulog je nemjerljivo veći od partijskih interesa i borbe za vlasti. Nije pitanje mi ili on, već je suština njihove ponude oni ili Crna Gora. Tu dilemu naši politički konkurenti oživljavaju u svakom kritičnom trenutku za našu državu želeći da je učine trajnim usudom Crne Gore. U toj njihovoj raboti nema ničeg ni patriotskog, ni viteškog, ni odgovornog, ni crnogorskog, a ima svega ostalog – i izdaje, i udvorišta, i tuđeg novca i rušilačkih namjera“, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović govoreći na izbornoj konvenciji u punom Sportskom centru u Nikšiću.

Nije riječ, kazao je Đukanović, o bogatoj političkoj ponudi različitih političkih programa, što bi bila, kako je rekao blagodet Crne Gore. Na ovim izborima, poručio je on, građani opet odlučuju hoće li i ubuduće imati svoju državu i biti svoji na svome.

„Koliko god ovi tradicionalni politički gubitnici i jednako toliko tradicionalni plaćenici galamili, sijali mržnju, prijetili, potkupljivali, koliko god se prikrivali nema više nijti jednog biraču Crnoj Gori kojem nije jasno da 16. oktobra glasamo za odbranu ili za izdaju države“, kazao je Đukanović.

Ne može slobodarski Nikšić, kazao je Đukanović, pod barjak četničkog vojvode, niti može i neće da obruka 45 narodnih heroja i 1241 žrtvu prinešenu na oltar antifašistički borbe, niti će Nikšić mogao dati podršku ideološkim potomcima onih koji su hapsili i strijeljali Ljuba Čupića.

„Ne mogu oni dobiti pravo da upravljaju ovim gradom jer Nikšić nikada ne može podržati takvu izdajničku politiku. Ako je neko u Crnoj Gori naučio kroz vjekove pa do danas kako se čuvaju država i sloboda, kako se bori za te vrijednosti naučio je Nikšić“, poručio je Đukanović.

Kazao je da su prije tri i po godine rekli biračima da razumiju neka njihova nezadovoljstva, priznali određene slabosti, ali i obećali da će to ispraviti, što su i uradili.

„Znamo dobro da je mežu vama koji u kontinuitetu podržavate DPS mnogo onih koji mukotrpno sastavljaju kraj s krajem, hrabro savladavajući izazove koje donosi svakodnevni život. Oni koji pažljivo mjere gdje i za šta će potrošiti svaki euro svoje plate ili penzije, onih časnih, odgovornih i vrijednih koji znaju da ljubav i lojalnost državi ne zavise uvijek od mizerne naknade tih nasvetijih vrijednosti. Oni koji nepokolobljivo drže do državne i porodične tradicije, do amaneta koji su nam ostavili naši očevi i đedovi. Takvima DPS i ja dugujemo veliku zahvalnost za fanatičnu upornost i podršku i osjećamo najveću obavezu da ispunimo vaša očekivanja“, poručio je Đukanović.

Onda se osvrnuo i na predizborne konvencije opozicije koja, kako je kazao, „grakće po skupovima takmičeći se ko će više da me uplaši“.

"Što su sitniji i nećemurniji ro više grakću. Ko se imalo razumije u psihologiju jasno mu je da time zapravo razgone svoj strah i pokušavaju da zaliječe vlastite komplekse. Tako je i na popravnoj priredbi DF u Nikšiću seoski đilkoš Milan Knežević poručio da sam opkoljen. I kao što vidite, jesam. Opkoljen sam vama Nikšićanima. Kao i svih prethodnih godina opkoljen sam armijom naših političkih istomišljenika koji će 16.oktobra Milanu Kneževiću i njegovoj družini još jednom reći – sjedi đe si, ni za đe si nijesi“, poručio je Đukanović.

Prema njegovim riječima Knežević bi htio da istinu o sebi i svojim kolegama iz DF-a predstavi kao napad na Rusiju.

„Umislio je da Rusi svoje, kako bi on rekao, muve drži sebi ravnim pa mu se učinilo da je i sam i važan i snažan i počeo da prijeti. Od njegove prijetnje samo se on trese. Ovaj politički smutljivac trabunja o nekakvim snimcima iz Sibira i izmišlja sibirske bajke.mali političar i sitni šićardžija, ali zato krupan lažov. Siromah sve radi iz velikog straha. Zna da mu umjesto lovorika posle 16.oktobra baš u Rusiju čekaju grdnje zbog neobavljenog, a uredno plaćenog posla, pa se valjda pribojava i Sibira. No izgleda ne zna da ga kući zbog ovakve izdaje čeka bruka dovijeka“, poručio je Đukanović i pozvao sve da sačuvaju Crnu Goru.

Potpredsjednik DPS Milutin Simović kazao je da su skupo plaćeni strani konsultant DF-a izgleda zaboravili da je taj „on“ iz njihovog slogana najtvrđi bedem DPS-a i evroatlanske Crne Gore, da je to čovjek koji je vratio državu Crnu Goru, naš ponos i našu kuću.

„Svakom je jasno da DF sramni ugovor o prodaji CG želi da ovjeri na ovim izborima. Jasno je da u toj izdajničkoj namjeri brisanja Crne Gore sa istorijske karte državnog uvažavanja i postojanja ima saveznike koji im se nude – i Ključ, i Demokrate i SDP“, kazao je Simović i dodao da Nikšićani prepoznaju i ključeve i priveske i znaju da je ključ kod domaćina o to su narod i Đukanović, koga je taj narod izabrao.

Predsjednik OO DPS i poslanik Radivoje Lala Nikčević kazao je da se sa njima takmiče osvjedočeni gubitnici koji su izgubili sve bitke a danas sve rade, uz pomoć domaćih i stranih mentora kako bi Crnu Goru satrli, ponizili i uništili.

Veselin Grbović, predsjednik Opštine, kazao je da je njihova pobjeda 16.oktobra garant kraju pokušaja zaustavljanja Crne Gore da uđe u EU i NATO, dok je potpredsjednik Đoko Krivokapić, kazao da naspram sebe imaju družinu sa primitivnim rečnikom koja će zarad sopstvene koristi u tri kofera spakovati sve ono što je vrijedno u Crnoj Gori, a to su čast, čojstvo i poštenje i otići van zemlje, a vratiti se nazad sa parama.

„Tu je Lekić, svojevrsna politička kreatura, spreman da se udruži sa crnim đavolm ne bi li se zvao liderom. Pogubljeni i ostaršećeni Milić koji se ni u svojoj partiji ništa ne pita i koji se sa otpisanim Rakčevićem uhvatio za majušni ključ ne bi li se izvukli iz političkog blata”, kazao je Krivokapić.

Govorili su i Đurđina Jauković, Nada Nenezić, Vojo Krivokapić, Aleksandra Vuković, Andrija Nikolić i Olga Šipčić.

Galerija

Bonus video: