Đukanović: Neprihvatljivo je mijenjanje himne i naziva jezika

"Dupliranje državnih simbola bi bilo jako politički štetno i destruktivno za Crnu Goru", kazao je on
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Milo Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.04.2012. 17:30h

Za Demokratsku partiju socijalista (DPS) neprihvatljivo je mijenjanje himne i naziva jezika, a pitanje zastave je moguće riješiti bez promjene Ustava, odgovarajućim podzakonskim aktima, poručio je lider te stranke, Milo Đukanović.

On je za Atlas televiziju kazao da su u DPS-u jedinstveni po tom pitanju.

„Mi smo uvjereni da je posljednje što Crnoj Gori treba dupliranje državnih simbola, jer bi to bilo jako politički štetno i destruktivno za Crnu Goru“, rekao je Đukanović.

„Mi smo uvjereni da je posljednje što Crnoj Gori treba dupliranje državnih simbola", kazao je bivši premijer.

Đukanović je kazao da je Uvjeren da su Sretenu Jociću, optuženom za ubistvo suvlasnika zagrebačkog Nacionala Iva Pukanića, određeni krugovi iz Beograda nudili da bude svjedok saradnik, u zamjenu za to da optuži njega, Stanka Subotića i Branimira Mićunovića.

„Ako je to saopštio čovjek pred jednim državnim organom u Srbiji, da li je to trebalo da bude inspiracija za nekoga u Srbiji da nastavi istragu i provjeri ko je to nudio Jociću, i da li je to rađeno po nalogu nekoga iz političkog vrha, ili je to radio neki zanešeni Srbin koji se na taj način želio osvetiti Crnoj Gori zbog nezavisnosti ili zbog priznanja Kosova“, naveo je on

Samostalno većinu

Na pitanje da li njegove partijske kolege strahuju da budu intrigantne za medije poput njega, Đukanović je kazao da je prema njima zauzeo kritički stav na izbornom Savjetu partije.

„Vrlo sam im otvoreno kazao - ne prepoznajem kod svih vas jednaku energičnost i borbenost u afirmaciji naše politike. Ako mislite da je možete afirmisati, a da se pritom ne konfrotirate sa drugačijim mišljenjem u Crnoj Gori, onda nijeste za taj posao. Ili, ako tendenciozno prećutkujete neke stvari koje se tiču naše politike, sa željom da se dodvorite potencijalnim kritičarima, onda ste meni sumnjivi“, naveo je on.

Đukanović je rekao i da će ta partija, ukoliko procijeni da na predstojećim izborima može samostalno osvojiti većinu koja će joj omogućiti formiranje vlasti, tako i nastupiti.

Bonus video: