Đukanović od SAD tražio mišljenje o povratku

Predsjednik DPS odnedavno opipava teren za povratak na državnu funkciju, u Vašingtonu ne gledaju blagonaklono na tu ideju
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.06.2012. 16:35h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović opipava teren u međunarodnim vodama za povratak na državnu funkciju, potvrđeno je “Vijestima” u Vladi i diplomatskim krugovima.

Ti izvori su naveli da je Đukanović prije izvjesnog vremena o mogućnosti povratka na državnu funkciju razgovarao sa ambasadorkom SAD u Podgorici Su Kej Braun. Do razgovora je došlo, kako su naveli, na inicijativu Đukanovića koji je želio da čuje mišljenje Vašingtona u vezi s tim pitanjem.

Dva izvora “Vijesti”, iz Vlade i diplomatije, tvrde da je ambasadorka SAD, nakon što je sačekala instrukcije iz Vašingtona, prenijela lideru vladajuće partije da njegov ponovni angažman na mjesto premijera ili predsjednika ne bi bio prikladan fazi demokratije u kojoj se nalazi Crna Gora.

Izvor “Vijesti” koji nije direktno povezan sa političkom scenom Crne Gore kazao je da je Đukanović i prije sastanka sa Su Kej Braun dobio negativan odgovor iz Vašingtona “sa adrese koja je dostupna crnogorskim zvaničnicima”.

Međutim, jedan od sagovornika “Vijesti” iz vladajuće koalicije tvrdi da nije upoznat sa tim potezom Đukanovića, navodeći da je Vašington prije skoro dvije godine bio stava da Đukanović ne treba da se povlači sa funkcije premijera jer, uz sve njegove mane, predstavlja jakog lidera koji ima snage da napravi nepopularne rezove neophodne za dalji napredak Crne Gore u evroatlantskim integracijama.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Šta u DPS-u kažu o povratku Đukanovića na javnu funkciju
  • O službenim i neslužbenim sastancima u Ambasadi SAD u Podgorici

Bonus video: