Đukanović: Organizatori protesta manipulišu nezadovoljnima

Zahtjev premijeru Lukšiću da se odluči između građana i mafijaša tumači kao “tipičnu politikantsku manipulaciju”
0 komentar(a)
Đukanović Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Đukanović Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.03.2012. 08:50h

Protest u Podgorici je demokratski iskaz dijela opravdano nezadovoljne javnosti, ali i manipulacija političkih i parapolitičkih organizacija, kazao je u Herceg Novom predsjednik DPS-a Milo Đukanović na konvenciji uoči lokalnih izbora.

On je rekao da ima “poštovanje za probleme”, ali i kritički odnos prema ljudima koji “dejstvujući iz političkih partija ili parapolitičkih organizacija pokušavaju da manipulišu opravdanim nezadovoljstvom u cilju ostvarivanja onih ciljeva koje nikakao ne uspijevaju da ostvare kroz regularna pravila političke igre”.

On je ocijenio da to ne ostavlja ozbiljnijeg traga, a zahtjev premijeru Lukšiću da se odluči između građana i mafijaša tumači kao “tipičnu politikantsku manipulaciju”.

“U svakom društvu, pa i crnogorskom postoje manipulanti koji pokušavaju da siju maglu i koji za njihovo višedecenijsko ponovljeno gubitništvo pokušavaju da iskoriste opravdano socijalno nezadovoljstvo dijela javnosti. Dio javnosti je to prepoznao i zato mnogi nijesu učestvovali u protestu, ne dajući prilku manipulantima da zlopotrijebe njihove nedaće”.

Bonus video: