Đukanović otvorio vrata opozicionim partijama

Vujović je televiziji Vijesti kazao da stav lidera DPS-a nije iznenađenje
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2012. 17:55h

Izjavom da je Demokratska partija socijalista (DPS) otvorena prema svim partijama koje bi prihvatile njene prioritete i formirale zajedničku koaliciju, bivši premijer Milo Đukanović je otvorio vrata nekoj od opozicionih partija, smatra izvršni direktor CEMI-ja Zlatko Vujović.

Vujović je televiziji Vijesti kazao da stav lidera DPS-a nije iznenađenje.

“Nije čudo što govori da je otvoren za koalicije kad su one osnov njihovog dugog vladanja”, pojasnio je on. Ukoliko postoji potreba za mijenjanjem aktuelne koacije, Vujović smatra da će DPS i u tom dijelu pokazati fleksibilnost, ali i da je Đukanovićev poziv zapravo pritisak na SDP pred predstojeće izbore.

Izvršni direktor CEMI-ja za potencijalne koalicione partnere DPS-u vidi neke od manjih prosrpskih partija kao što je Narodna stranka.

Međutim, iz te partije je televiziji Vijesti saopšteno da nijesu razgovarali sa vladajućom partijom, ali da prate da li će jače opozicione partije formirati koaliciju.

“Kako sada stvari stoje najvjerovatnije ćemo nastupiti samostalno, a što će se daljih dešavanja tiče o tome će odlučivati predsjedništvo i GO te stranke”, kazao je Dejan Vučićević iz Narodne stranke.

Prema riječima portparola NOVE Jovana Vučurovića ni ta partija se nije prepoznala u Đukanovićevom pozivu.

“NOVU ne interesuju izjave Mila Đukanovića kojima on pokušava da prikrije veoma tešku situaciju u kojoj se nalazi njegova partija i u koja se suočava sa rasporima na svim linijama”, kazao je Vučurović.

Vučurović je dodao da se nada da se “u opoziciji neće naći neki prevarant koji bi bio spreman da priskoci Milu Đukanoviću”.

U Pokretu za promjene (PZP) su sigurni da Đukanović njih nije pozivao i da od njih ne očekuje da uđu u bilo koju koaliciju sa njim.

“Ko bi od opozicionih partija ipak mogao ući u koaliciju sa DPS-om ostavljam crnogorskoj javnosti da sama prosudi”, kazao je poslanik PZP-a Koča Pavlović.

Galerija

Bonus video: