Đukanović: Ovog puta da se glasa za prosperitet Crne Gore

Đukanović je kazao da nema nikakve bojazni od konkurencije, jer svime što su do sada radili, pokazali su da ne vole Crnu Goru
101 pregleda 121 komentar(a)
Milo Đukanović, Budva, Foto: Vuk Lajović
Milo Đukanović, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.10.2016. 20:04h

Lider DPS i nosilac liste Milo Đukanović pozvao je da se zaboravi na sva nezadovoljstva i glasa ovog puta za prosperitet Crne Gore. On je iz Budve pozvao sve simpatizere da još oih nekoliko dana pozovu sve one koji se još nijesu čvrstvo olučili da glasaju za DPS.

“Zaboravićemo na sva nezadovoljstva onim ili onim čovjkom u vlasti , ovim ili onim potezom vlasti n državnom ili lokalnom niovo. Zaboravićmo na oono što možda svaki naš plan, ili ambicija još uvijek nije realizovan, zaboravićemo i na ono šo su naše uskopartijske preferencije, a glasaćemo za stabilnost Crne Gore, njen prosperitet. Na ovim izborima se ne odlučuje samo ko će biti vlast u držvi. Nešto mnogo krupnije je u igri. Odlučuje se da li će Crna Gora nastavi da se kreće putem stabilnosti , ekonomskog razvoja i skoro i pune integrcije u EU ili će se vratiti na bespuća nestabilnosti, rizika, sukoba i zaostajanja“, kazao je Đukanović.

On je kazao da su spremni da otklone sve one slabosti kojih su svjesni.

“ Učinimo ono što je do nas u ovih nekoliko dana . Izađimo na birališta, pozovimo ljude koji još uvijek nijesu donijeli čvrstu oluku, da izađu zajedno sa nama , i ne prepuste odgovornost u ruke drugima. Da shvate da je ovo trenutak kada moramo podržati procese razvoja Crne Gore i pokazati poštovanje za sve ono što smo do sada uradili“, pozvao je Đukanović.

Uz napomenu da je u mnogo tog dobrog urađeno u Budvi, Đukanović je kazao da su učinjne i greške.

“DPS je i u toj situaciji pokazala da ima snagu, da vjeruje u sviju viziju Crne Gore snažnih institucija, u viziju Crne Gore u kojoj je pravda jednaka za sve. Nijesmo sigurni da je takva odlučnost kod naš političke konkurncije. Usta su im puna i pravde i demokratije, ali vidjeli smo da kada se ugroze neki njihov lični i partijski interes, tada padaju svi principi i traži se izuzetak. DPS je pokazala da ne traži nikakve izuzetke, da ne dozvoljavamo da greške koje su počinili pojedinci, makar pripadali i našoj partiji socijalizuju i predstavljaju kao greške i zloupotrebe Demokratske partije socijalista. Svako je dobio preciynu instrukciju da mora apsolutno u skladu sa pravnim sistemom da obavlja poslove, ako je neko iskoristio svoj manadat da radi na drugačiji način , onda mora da snosi odgovornost za ono što je učinio“, kazao je Đukanović

Navodeći da politička konkurencija nema viziju, Đukanović je kazao da ih oni jako mrze - DPS i njega lično i da su spremni da se beskrupulozno obrušavaju na lični, politički i partijski integritet.

„To meni lično ne smeta. Jer, kada čujemo bivšeg Miloševićevog i Koštiničinog diplomatu , kako za Miloševićev režim koji je proizveo nesreću za stotine hiljada ljudi na prostoru ex Jugoslavije kaže, da je to ipk uvijek bio demokrastka vlas. Kada takav čovjek za Crnu Goru kaže da je autokratska država ja to doživljavam kao kompliment. Jednako tako kao kompliment doživljavam kada govori Nebojša Medojević, plaćenik Zemunskog klana i deklarisani zelenaš govori, ili četnički vojvoda koji, nakon što pokuša da sruši Skupštinu, kao najveći demokratski dom u naoj držvi, ode, ostavljući svoj sljedbenik da mino mezi koljenicu u podgorički Kristal.“, poručio je Đukanović.

On je kazao da nema nikakve bojazni od konkurencije, jer svime što su do sada radili, pokazali su da ne vole Crnu Goru.

„Oni ne vjeruju Crnoj Gori, oni žele da Crnu Goru kao tuđu prćiju predaju na upravljanje nekome drugom , sa istom onom pasioniranošću, kao što su to nekada radili prema Beogradu, sada to rade prema još moćnijem međunarodnim centrima. Naša poruka je da Crna Gora nije na prodaju, “, kazao je Đukanović.

Bonus video: