Đukanović se pozdravio sa ministrima: Novi prioriteti traže nove ljude

"Sada je pred Crnom Gorom vrijeme koje diktira druge prioritete – prije svega dinamiziranje razvoja i unapređenje životnog standarda. Ključni politički procesi su uspješno obavljeni. Slijedi vrijeme u kojem ćemo uspjeh mjeriti sposobnošću da se odgovori na izazove razvoja i izazove unapređenja životnog standarda"
66 pregleda 86 komentar(a)
40. Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
40. Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.11.2016. 18:44h

Odlazeći premijer Milo Đukanović zahvalio se svima koji su činili 40. tim Vlade Crne Gore tokom protekle četiri godine.

Novi premijer biće funkcioner DPS-a Duško Marković koji je obavijestio predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića da je spreman da 28. novembra 2016. godine Skupštini podnese Program i predlog za sastav 41. Vlade, saopšteno je iz DPS-a.

On je ocijenio da je Vlada, koja je izabrana decembra 2012. godine, postigla rezultate "na oba zadatka koja je sebi tada postavila".

"Dinamiziranje puta Crne Gore ka evotratlantskim integracijama i to kroz reforme i usvajanje standarda evroatlantske zajednice i pokretanje i dinamiziranje ključnih razvojnih projekata koji bi bili generator ekonomskog razvoja države", saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Kako se dodaje, govoreći o drugom periodu rada 40. Vlade Crne Gore, vladi izbornog povjerenja, Đukanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je podignut nivo povjerenja građana u izborni sistem i u državne institucije.

Posebno je ocijenio, kako je navedeno, važnom činjenicu da je funkcionisanje vlade izbornog povjerenja predstavljalo prvi korak saradnje vlasti i opozicije koji bi trebalo da vodi ka prevazilaženju jaza na crnogorskoj političkoj sceni i u društvu u cjelini sa krajnjim ciljem integracije crnogorskih potencijala.

"Mi možemo svjedočiti da imamo više povjerenja jedni u druge nego što smo imali 19. maja", ocijenio je Đukanović dodavši da smatra da je vlada izbornog povjerenja funkcionisala na civilziovan način i time dokazala da Crna Gora zrijeva i da ima dobru budućnost jer ima i političku elitu koja je dokazala da i kad misli različito, čak i o krupnim političkim pitanjima, može da radi zajedno u intersu dobra cijelog društva.

On je čestitao dosadašnjim ministrima Ivanu Brajoviću i Branimiru Gvozdenoviću izbor na visoke dužnosti u Skupštini Crne Gore i Dušku Markoviću izbor za mandatara vlade.

"Sada je pred Crnom Gorom vrijeme koje diktira druge prioritete – prije svega dinamiziranje razvoja i unapređenje životnog standarda. Ključni politički procesi su uspješno obavljeni. Slijedi vrijeme u kojem ćemo uspjeh mjeriti sposobnošću da se odgovori na izazove razvoja i izazove unapređenja životnog standarda. Novi red prioriteta traži nove ljude", rekao je premijer Milo Đukanović zaključujući posljednju sjednicu 40. Vlade Crne Gore.

Bonus video: