Đukanović: Tražiću odštetu zbog političke golgote

Iako ga je uticajni britanski Independent prošle godine stavio u top 20 bogatih političara, Đukanović za takve procjene optužuje protivnike crnogorske nezavisnosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 19:41h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović rekao je Radio televiziji Republike Srpske da će tražiti sudsku odštetu za sve muke koje je vidio od italijanskog tužilaštva koje ga godinama sumnjiči za šverc cigareta devedesetih.

"Tačno da su oni arhiviranjem predmeta rekli da ne mogu da vode proces zbog imuniteta, a ja vam tvrdim, da je to samo njihov alibi. Da su oni na taj način samo tražili put da se izvuku iz jedne pravne vratolomije u koji su ušli. Jer, znate, teško je nakon desetogodišnje istrage povući se i reći - napravili smo grešku... Lakše je pozvati se na imunitet", rekao je Đukanović.

"Na to pitanje će se staviti tačka i otvoriti prostor meni da odštetnim zahtjevom naplatim nešto što meni sleduje i što će biti primjereno obeštećenje za onu političku golgotu, koju su takvim svojim dejstvom proizvodili".

Prijatelji su najveće bogatstvo

Đukanović je rekao da su isti krugovi iz Beograda lansirali priču o švercu cigareta, ali i priču da je on među najbogatijim poliitčarima na svijetu.

Uticajni britanski "Independent" je prošle godine Đukanovića stavio na 20. mjesto po bogatsvu među svjetskim političarima, sa procijenjenom imovinom od 11,6 miliona eura.

"To smatram potpunom besmislicom. Bilo bi divno da je tako, vjerujte mi, mnogo bih se ljepše osjećao. Na žalost nije tako, ali razumijem da je to sastavni dio te priče koja se iz određenih krugova lansira - ako je u Crnoj Gori sve šverc i kriminal, kako onda onaj koji je to omogućio mora biiti najbogatiji.

Sve što je zaradio, rekao je bivši premijer, su prijatelji i veze koje će mu "olakšati bavljenje biznisom".

Đukanović je rekao da je izašao iz politčke operative, ali ne iz politke i da "u potrebnoj mjeri participiram u političkom životu posebno u strateškim pitanjima".

Galerija

Bonus video: