Đukanović - Tusk: Uspjeh CG je dokaz da ništa nije lako, ali je moguće

"Govoreći o pristupnim pregovorima rekao je da ostajemo snažno usredsređeni na oblast vladavine prava, tim prije što već imamo određeni bilans rezultata koji nas dodatno podstiče da budemo istrajni na tom putu", rekao je Đukanović
7 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2016. 18:53h

Crna Gora u pristupnim pregovorima ostaje snažno usredsređena na oblast vladavine prava, tim prije što već ima određeni bilans rezultata koji dodatno podstiče da bude istrajna na tom putu, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

On je danas u Podgorici razgovarao sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom, saopšteno je iz Vlade.

Đukanović se u razgovoru, kako se navodi, osvrnuo na razvoj Crne Gore proteklih deset godina, konstatujući da možemo biti zadovoljni ostvarenim.

On je ocijenio da je Crna Gora u granicama raspoloživih kapaciteta, odgovorno radila na ostvarivanju strateških ciljeva, koji se prvenstveno odnose na jačanje institucija, ekonomski razvoj i napredak u evropskim i euroatlantskim integracijama.

Đukanović je poručio da Crna Gora ostaje stabilna i odlučna na daljem putu integracija, što može djelovati podsticajno i za susjedstvo.

"Govoreći o pristupnim pregovorima rekao je da ostajemo snažno usredsređeni na oblast vladavine prava, tim prije što već imamo određeni bilans rezultata koji nas dodatno podstiče da budemo istrajni na tom putu", rekao je Đukanović.

On se zahvalio na ukupnoj podršci EU Crnoj Gori.

„Bez nje ne bismo bili tu gdje smo. To je dobra investicija“, rekao je Đukanović i dodao da će Crna Gora nastaviti da afirmiše evropsku i evroatlantsku ideju i njene vrijednosti u regionu.

Navodi se da je Tusk izrazio veliko zadovoljstvo što povodom obilježavanja desetogodišnjice obnove nezavisnosti boravi u Crnoj Gori, koja može biti ponosna na ostvareno.

Tusk je rekao da je članstvo Crne Gore u EU i NATO-u zajednički interes i poželio da crnogorski put ka članstvu u EU bude jednako uspješan kao ulazak u NATO.

Tusk je odao priznanje za dosadašnje rezultate Vlade Crne Gore, kako na spoljašnjem tako i na unutrašnjem političkom planu i ocijenio da naša zemlja može da bude i jeste predvodnik integracionih procesa u regionu.

„Vaš uspjeh je dokaz da ništa nije lako, ali je moguće“, poručio je Tusk.

Galerija

Bonus video: