Evo spota koji nikog ne ostavlja ravnodušnim

Ovo je spot koji je rekao NE podjelama, NE mržnji, NE razdoru, a DA Crnoj Gori, DA Evropi i DA slobodi
40267 pregleda 0 komentar(a)
Iz spota, Foto: Demokratska Crna Gora
Iz spota, Foto: Demokratska Crna Gora

Godina je 2019. U Crnoj Gori, najljepšoj državi u Evropi, državi u kojoj građani – pravoslavaci, katolici, vjernici islamske vjeroispovijesti i vjernici svih drugih vjerskih zajednica žive upućeni jedni na druge. Svojim životima svjedoče o međuvjerskoj toleranciji i multietničkom skladu.

Međutim, vlast u Crnoj Gori, različitim zakonima i političkim porukama, zahtijeva od njih da se svakodnevno sukobljavaju jedni sa drugim, unoseći nemir i razdor među braćom. Najmoćnije oružje u njihovim rukama je zakon koji sije sjeme svađe i zle krvi među braćom, komšijama, nacijama, vjeroispovijestima i potegnuće ga svaki put kad im to zatreba. Situaciju dodatno usložnjava i to što neke opozicione snage uviđaju kako bi na nemirima i razdorima mogle i same politički da prežive, ali i da politički profitiraju.

Sva nada da će u podlom naumu svađanja biti osujećeni, i jedni, i drugi, jeste u mlade i nekompromitovabe snage koje su odlučile da u Crnu Goru vrate viševjekovni sklad. Na tom teškom putu, optužiće ih da žele da ruše institucije države, religije i koječega drugog, iako te snage, zapravo, žele da izgrade najsvetiju i najuzvišeniju instituciju – instituciju ljubavi među braćom, komšijama i prijateljima. Ta institucija treba da omogući da u evropskoj Crnoj Gori tri tradicionalne konfesije i druge vjerske organizacije i njihovi vjernici žive kao braća, pod istim krovom, bez obzira na to da li klanjaju ili se krste. Ili uopste ne vjeruju.

Ovo je spot koji je rekao NE podjelama, NE mržnji, NE razdoru, a DA Crnoj Gori, DA Evropi i DA slobodi.

Ovo je spot koji pobjeđuje mržnju prema drugom i drugačijem, kao i sujetu svih koji je u sebi još uvijek nose.

Nema veće sreće od države čiji svi narodi, bez obzira na sve razlike među njima, žive u miru, skladu i suživotu.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA NAJVEĆEM KONGRESU U POSLJEDNJIH 20 GODINA