Forum mladih SDP: Nadzorni odbor da prestane da se bavi izborom predsjednice FOM

79 pregleda 6 komentar(a)
Marija Blagojević, Foto: FOM SDP
Marija Blagojević, Foto: FOM SDP
Ažurirano: 13.06.2015. 19:12h

Forum mladih SDP-a reagovao je na ranije saopštenje Nadzornog odbora.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Forum mladih SDP još jednom poziva članove Nadzornog odbora da prestanu da se bave izborom predsjednice FOM završenim prije više od pola godine, čiju su kandidaturu i sami tada podržali, i da svojim tumačenjima Statuta ne brukaju više ni sebe ni organ koji predstavljaju.

Umjesto da se bavi ozbiljnim stvarima, Nadzorni odbor ponovo nastavlja da zabavlja javnost i uveseljava široke narodne mase svojim pravnim naglabanjima i doskočicama, začinjenim po kojom latinskom sentencijom, valjda vjerujući da će na taj način njihovo reagovanje dobiti na ozbiljnosti, što je nemoguće jer je u osnovi pogrešno, tendenciozno i elementarno netačno.

Očigledno da su se članovi Nadzornog odbora pogledali u "veliko ogledalo", da ih je atmosfera oko Kongresa malo ponijela, da su se osjetili važnim vjerovatno zbog toga što ih je neko od partijskih funkcionera u prolazu oslovio po imenu i tapnuo po ramenu, pa su pošto-poto slanjem saopštenja u ime organa u koji su slučajno izabrani, a koji inače obiluje neistinama i neodrživim pravnim akrobacijama, riješili su da po svaku cijenu izadju iz svoje anonimnosti, ne bi li zapali za oko nekom od njih.

Zato ih pozivamo da se spuste na zemlju, da se vrate u realnost, da se pomire sa činjenicom da je Marija Blagojević za predsjednicu FOM izabrana na Konvenciji 20. decembra prošle godine, kojoj je prisustvovalo kompletno rukovodstvo partije, i da će na tom mjestu ostati do kraja mandata.

Sljedeći put kad se u redovnoj proceduri bude birao lider mladih socijaldemokrata neka se muški isprse i stanu na crtu, jer je očigledno da im je na Konvenciji od prije pola godine na kojoj je Marija Blagojević izabrana gotovo jednoglasno, očigledno prifalilo hrabrosti za tako nešto. Mada im nakon ovakvih "pravnih izleta" prijateljski savjetujemo da to ne čine od sebe.

Forum mladih na kraju moli kolege iz Nadzornog odbora da narednih dana malo odmore od inicijativa. Plašimo se da im može pasti na pamet da ospore i Konvencije Foruma mladih koje su godinama unazad održavane, a na kojima su birani i prethodni predsjednici Foruma mladih, pa strahujemo da to i njih ne "zabrine" i ne baci ih u depresiju u ovim ljetnjim toplim danima, jednako onako kako je to Mariju ovih dana "zabrinulo".

Bonus video: