Gvozdenović: Ono što MANS zove dokazima je fabrikovanje istine

Gvozdenović je ocijenio da je logika kojom se MANS javnosti obraća u "okviru njihove kontinuirane kampanje neosnovanog i neutemeljenog optuživanja" je zapanjujuća
12976 pregleda 45 komentar(a)
Gvozdenović, Foto: Skupstina.me
Gvozdenović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 25.02.2019. 18:52h

MANS govori o brojnim krivičnim prijavama koje su protiv mene podnijeli i o "stotinama stranica dokaza", a ni jednom riječju MANS ne komentariše činjenicu koja je više nego očigledna - da su te prijave redom odbacivane od strane tužilaštva. To, valjda, dovoljno govori o utemeljenosti njihovih "dokaza", saopštio je potpredsjenik Skupštine Branimir Gvozdenović.

On je reagovao na navode Mreže za afirmaciju nevladinog sektora iz koje je saopšteno da količina dokaza koja se godinama gomila protiv Branimira Gvozdenovića postaje zabrinjavajuća, ali ni izbliza koliko odsustvo adekvatne reakcije nadležnih državnih organa kada je on u pitanju.

Gvozdenović je ocijenio da je logika kojom se MANS javnosti obraća u "okviru njihove kontinuirane kampanje neosnovanog i neutemeljenog optuživanja" je zapanjujuća.

"Zapravo, i prije podnošenja svake od prijava, MANS je uvijek bio svjestan da moje krivice nema, da je ono što oni zovu dokazima, zapravo fabrikovanje 'istine', takve da za nju dokazi i ne mogu postojati. Svaka od tih prijava je podnošena i zbog podizanja medijske prašine, odnosno zbog organizovanja senzacionalističkih pratećih press-konferencija na kojima će me dodatno blatiti. Drugim riječima, umjesto da MANS, po svakom odbacivanju njihove krivične prijave, makar i o tome informiše javnost, oni nastavljaju po starom", saopštio je Gvozdenović.

On je poručio da se isitina ne može kreirati, niti se za laž mogu pronaći dokazi.

"Može se, uz dovoljno motiva, a MANS ih očigledno ima, stvarati privid istine, posebno u dijelu javnog mnjenja koje slijedi političke podjele u Crnoj Gori", zaključio je potpredsjednik Skupštine.

Bonus video: