I Demos podržao potpisivanje Sporazuma o fer i slobodnim izborima

"Lekić je upoznao članove Glavnog odbora sa dinamikom rada koja je prethodila ovom Sporazumu. Istakao je značajan doprinos Demosa u parlamentarnom dijalogu i u radu radne grupe, koji su doveli do uspješne pregovaračke pozicije opozicije sa predstavnicima vlasti", navodi se u saopštenju Demosa
49 komentar(a)
GO Demos, Foto: Demos
GO Demos, Foto: Demos
Ažurirano: 19.04.2016. 19:36h

Glavni odbor Demosa je na današnjoj sjednici, podržao potpisivanje Sporazuma o fer i slobodnim izborima i ovlastio predsjednika Miodraga Lekića da nastavi u pravcu realizacije planiranih aktivnosti, saopšteno je iz ove partije.

"Lekić je upoznao članove Glavnog odbora sa dinamikom rada koja je prethodila ovom Sporazumu. Istakao je značajan doprinos Demosa u parlamentarnom dijalogu i u radu radne grupe, koji su doveli do uspješne pregovaračke pozicije opozicije sa predstavnicima vlasti", navodi se u saopštenju Demosa.

Dodaje se da je Lekić naglasio da politika dijaloga, koju Demos zagovara od prvog dana svog postojanja, doprinosi demokratskim procesima u Crnoj Gori i na taj način njegovanju nove političke kulture.

"Pored činjenice da je Demos djelovao do sada, kao što će činiti i u buduće, samostalno i u skladu sa svojim Programom, ostaje otvoren za saradnju sa svim opozicionim snagama na bazi uzajamnog uvažavanja i ravnopravnosti. Učešće u raspravi o Sporazumu je uzelo vise članova Glavnog odbora. Predsjednik Izvršnog odbora Goran Danilović je upoznao članove Glavnog odbora o dinamici formiranja opštinskih struktura. Izrazio je optimizam odzivom članova i aktivista u opštinama gdje su lokalne strukture uspostavljene i najavio aktivnosti u opštinama gdje je taj proces još uvijek u toku", piše u saopštenju Demosa.

Potpisivanje Sporazuma danas su podržali i SDP i Pozitivna Crna Gora.

Bonus video: