Izbor VDT-a - karika koja je nedostojala za bolju borbu protiv korupcije

Marković je kazao da će Izvještaj o napretku u cjelosti i u pojedinostima biti stimulativan za Crnu Goru da snažnije nastavi da radi na ispunjavanju mjera iz Akcionih planova koji su rezultat zajedičkog rada i partnerstva Crne Gore, kao države kandidata za članstvo i Evropske komisije
72 pregleda 2 komentar(a)
Sa susreta Markovića i Langea, Foto: Vlada Crne Gore
Sa susreta Markovića i Langea, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.10.2014. 20:14h

Imenovanje Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore bila je karika koja nedostaje za značajniji bilans rezultata u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ocijenjeno je danas u Podgorici.

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković sastao se danas sa šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Dirkom Langeom u okviru njegove posjete Crnoj Gori za svrhe prezentovanja Izvještaja o napretku za našu zemlju za ovu godinu.

Obostrano je istaknut značaj današnjeg imenovanja Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore i konstatovano da je to bila karika koja nedostaje za značajniji bilans rezultata takozvani trek – rekord u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pojedinačno su diskutovani svi zakoni iz seta zakona iz oblasti pravosuđa koji su upućeni Venecijanskoj i Evropskoj komisiji na mišljenje.

„Sagovornici su se saglasili o važnosti usvajanja ovih zakona u što skorijem roku, do kraja 2014. godine, budući da se njima uvode novi mehanizmi i instituti u oblasti jačanja vladavine prava i borbe protiv kriminala", piše u vladinom saopštenju.

Marković je kazao da će Izvještaj o napretku u cjelosti i u pojedinostima biti stimulativan za Crnu Goru da snažnije nastavi da radi na ispunjavanju mjera iz Akcionih planova koji su rezultat zajedičkog rada i partnerstva Crne Gore, kao države kandidata za članstvo i Evropske komisije.

Bonus video: