Jasavić pozvala bivše kolege da prestanu sa obmanama

„Okrenuti smo budućnosti stranke, čeka nas konsolidacija i reforme u stranci i nemamo vremena za gubljenje“, dodala je Jasavić
50 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 15.10.2014. 19:43h

Pozitivna Crna Gora pozvala je bivše članove, koji su se zalagali za smjenu lidera stranke Darka Pajovića, da dostojanstveno podnesu poraz i prestanu sa obmanjivanjem javnosti u vezi sa glasanjem na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora (GO).

Predsjedništvo Pozitivne isključilo je u utorak iz stranke Mladena Bojanića, Miloša Konatara, Gorana Đurovića, Emina Durakovića, Nikolu Koćala i Dragana Cvetkovića. Njima su se danas pridružili Dritan Abazović i Luka Rakčević, koji su napustili stranku. Bivši članovi Pozitivne optužuju Pajovića da je podršku na sjednici GO dobio gaženjem svih demokratskih principa i “uguravanjem” novih članova Odbora.

Potpredsjednica Pozitivne Azra Jasavić kazala je agenciji MINA da na sjednici GO nije bilo tačke izbori i imenovanja.

„Pajović nijednog člana nije 'ubacio' niti je mijenjao sastav GO. Opštinski odbori su delegirali svoje predstavnike koji su birani u skladu sa statutom i pravilima stranke, i koji su, po imperativnim mandatima, glasali onako kako su se opštinski odbori izjašnjavali“, pojasnila je Jasavić.

Ona je ponovila da ko gubi ima pravo da se ljuti, i da je sve urađeno u skladu sa Statutom i pravilima.

„Ako nekome smeta što su glasali predstavnici svih opštinskih odbora, taj ima problem sa demokratijom, a ne sa predsjednikom stranke“, smatra Jasavić.

Prema njenim riječima, oni koji demokratiju nazivaju „uguravanjem“ imaju problem sa poimanjem demokratije.

„Članstvo je jasno kazalo sta misli o njima i ja tome nemam šta da dodam. Zato ih pozivamo da prestanu sa obmanjivanjem javnosti i da dostojanstveno podnesu poraz“, naglasila je Jasavić.

Ona je poručila da je za Pozitivnu ta priča završena.

„Okrenuti smo budućnosti stranke, čeka nas konsolidacija i reforme u stranci i nemamo vremena za gubljenje“, dodala je Jasavić.

Bonus video: