Jevrejska zajednica zadovoljna saradnjom sa institucijama

Lukšić je ukazao na važnost dalje afirmacije i jačanja saradnje sa jevrejskom zajednicom, istakavši da veoma dobri odnosi predstavljaju dodatan podstrek saradnji sa Izraelom i međunarodnim jevrejskim institucijama u brojnim oblastima, naročito kulturi, turizmu, poljoprivredi, nauci, ekonomiji
4 komentar(a)
Igor Lukšić, Roberto SInger, jevrejska zajednica, Foto: Gov.me
Igor Lukšić, Roberto SInger, jevrejska zajednica, Foto: Gov.me
Ažurirano: 22.10.2015. 17:16h

Jevrejska zajednica, iako malobrojna, ima važno mjesto u crnogorskom društvu, utemeljenom na vrijednostima mira i bogatstvu različitosti i skladu suživota svih naroda i vjera, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade Igora Lukšića sa izvršnim direktorom Svjetskog jevrejskog kongresa, Robertom Singerom.

Singer je zahvalio na podršci Vlade Crne Gore jevrejskoj zajednici, ocijenivši ukupnu saradnju sa institucijama veoma kvalitetnom i sadržajnom.

„On je kazao da jevrejska zajednica cijeni podršku Crne Gore koju je imala i u najtežim periodima istorije, izrazivši nadu da će međusobni odnosi nastaviti da se razvijaju u pravcu valorizacije svih potencijala za saradnju“, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Lukšić je ukazao na važnost dalje afirmacije i jačanja saradnje sa jevrejskom zajednicom, istakavši da veoma dobri odnosi predstavljaju dodatan podstrek saradnji sa Izraelom i međunarodnim jevrejskim institucijama u brojnim oblastima, naročito kulturi, turizmu, poljoprivredi, nauci, ekonomiji.

„Upoznao je sagovornika i sa ostvarenjima Crne Gore na putu ka NATO i EU, ukazavši na punu posvećenost Vlade ispunjenju svojih spoljnopolitičkih prioriteta. Tokom razgovora je bilo riječi o aktuelnim kretanjima u kontekstu regionalne saradnje kao i o drugim pitanjima iz oblasti od zajedničkog interesa“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: