Joković: Dio smo protesta nezadovoljnih građana, bićemo tu

"Protesti su jedan ogroman pritisak na vlast i u centru pažnje su i međunarodne zajednice. Možemo slobodno reći da su ovi protesti najveći od 2006.godine, a ujedno su posve mirni, nenasilni što posebno smeta vladajućoj strukturi", istakao je Joković
3829 pregleda 3 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.03.2019. 18:26h

Danas smo dio protesta nezadovoljnih građana i učestvujemo u njima od početka, i bićemo tu, saopštio je danas predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

"Protesti su jedan ogroman pritisak na vlast i u centru pažnje su i međunarodne zajednice. Možemo slobodno reći da su ovi protesti najveći od 2006.godine, a ujedno su posve mirni, nenasilni što posebno smeta vladajućoj strukturi", istakao je Joković na sjednici Glavnog odbora SNP održanoj povodom obilježavanja 21 godine postojanja partije.

Kako je saopšteo iz SNP, Joković je naglasio da razumije jučerašnje nesnalaženje organizatora protesta oko zakazivanja sastanka sa predsjednicima opozicionih partija oko početka tj. termina sastanka.

"To u ovom trenutku, možda, i nije bitno. Na tom sastanku je trebalo da bude riječi o predlogu ugovora o opozicionom djelovanju i nastavku protesta, o tome šta bi opozicija i NVO sektor trebalo da učine da bi ti protesti i sveukupna energija dali rezultat" navodi se u saopštenju SNP.

"Mi smo saopštili da ćemo potpisati taj ugovor ukoliko ga budu potpisale i ostale opozicione partije, ali je najvažnije da svi sjednemo za jedan sto i da se dogovorimo“, rekao je Joković.

Nakon sjednice Glavnog odbora, članovi i simpatizeri SNP, sa rukovodstvom partije će se pridružiti građanskim protestima zakazanim za 18 sati.

Bonus video: