Kirija za kancelarije resora poljoprivrede 18.131 mjesečno

Ugovor za iznajmljivanje poslovnog prostora na desnoj obali Morače, kako se navodi, potpisan je na godinu dana
59 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Boris Pejović
Milutin Simović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.08.2018. 06:41h

Iz državne kase biće izdvojeno više od 217 hiljada eura za iznajmljivanje poslovnog prostora koje će koristiti Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Uprava za imovinu sklopila je ugovor sa podgoričkog kompanijom “Prohaus” prema kojem će za poslovni prostor od 1.500 kvadrata plaćati 18.131 euro mjesečne kirije. Ugovor za iznajmljivanje poslovnog prostora na desnoj obali Morače, kako se navodi, potpisan je na godinu dana.

Ugovorom je predviđeno i da ministarstvo, koje vodi Milutin Simović, plaća račune za struju, vodu i telefon. Oni se obavezuju i da tokom zakupa neće vršiti popravke ili adaptacije u poslovnom prostoru. U slučaju neplaćanja zakupnine, kako se navodi, podgorička kompanija može raskinuti ugovor u roku od 30 dana.

Uprava za imovinu planirala je i da za promjenu kancelarijskog namještaja u državnim organima izdvoji 151.362 eura. Prema odluci Uprave, koju vodi Blažo Šaranović, namještaj za kancelarije ministarstava, uprava i zavoda treba da bude obezbijeđen najkasnije mjesec nakon zaključenja ugovora.

151 hiljada eura će iz državne kase biti potrošeno za nabavku kancelarijskog namještaja za ministarstva, upave i zavode

Novi namještaj je namijenjen ministarstvima unutrašnjih poslova, sporta, finansija, saobraćaja i pomorstva, zdravlja kao i ministarstvu za ljudska i manjinska prava. Kancelarijski namještaj dobiće i Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma, Zavod za statistiku, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, Zavod za metrologiju i Direkcija za zaštitu tajnih podataka.

Bonus video: