Knežević: Frontu pristupaju članovi i aktivisti SNP

"Bukvalno na dnevnom nivou imam kontake sa časnim članstvom i aktivistima ove nekad najjače opozicione partije koji pristupaju DF-u razočarani politikom rukovodstva"
27 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Ivan Petrušić
Milan Knežević, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 09.06.2013. 11:45h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je da političkoj grupaciji koju predvodi svakodnevno pristupaju članovi i aktivisti Socijalisticke narodne partije (SNP).

Knežević i bivši lider Predrag Bulatović su sa dijelom članova napustili SNP uoči parlamentarnih izbora prošle godine, zbog neslaganja sa politikom užeg rukovodstva i pristupili DF-u.

Knežević je kazao da je na koktelu koji je povodom otvaranja novih prostorija, organizovala politička grupacija koju predvodi, među nekoliko stotina njihovih pristalica bio i "zavidan broj članova organa SNP-a, čak i odbornika u podgoričkom parlamentu".

"Bukvalno na dnevnom nivou imam kontake sa časnim članstvom i aktivistima ove nekad najjače opozicione partije koji pristupaju DF-u razočarani politikom rukovodstva", rekao je Knežević agenciji Mina.

On je rekao da mu nikad nije bio cilj da bilo koga na silu ubjeđuje u istinitost politike koju zastupa, ali da je zato ljudska i politička satisfakcija koju doživljava nemjerljiva.

"Pristupanje Dragana Koprivice DF-u, odnosno još uvijek dijelu SNP-a koji prevodim, doživljavam kao vid potvrde ispravnosti političkih stavova i ideja koje sam zajedno sa svojim kolegama zastupao prilikom formiranja Fronta. Njegovo pristupanje predstavlja intelektualni i politicki dobitak za DF, što ce vrijeme i pokazati", rekao je Knežević.

On je poručio da će politička grupacija koju predvodi, svakome ko je spreman da beskompromisno bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, degradacije drustvenih vrijednosti za demokratizaciju društva, pružiti ruku saradnje, i da to zna jedan broj kolega iz poslanickog kluba SNP-a.

"Svakom ostavljam da po savjesti, i nadam se, u skladu sa višim ciljevima, donosi odluke. Sigurno je da se snaga jedne stranke ne nalazi u funkcionerima, već u članstvu, što su potvrdili i nedavno završeni parlamentarni izbori u oktobru", ocijenio je Knežević.

On smatra da je podrška SNP-a Miodragu Lekiću, predsjedničkom kandidatu DF, predstavljao logičan potez, jer ta partija nije imala mogućnosti da predloži svog kandidata.

"Njihova podrška je i potvrda ispravnosti mojih političkih stavova koje sam zastupao prilikom objedinjavanja DF- a, tako da izgleda malo simptomatično da SNP odjednom promijeni stav prema DF-u, imajući u vidu njihovu analizu usvojenu na Glavnom odboru, da je upravo Lekić, uz moju malenkost, jedan od ključnih krivaca za trenutno stanje u SNP-u", ocijenio je on.

Na pitanje kada se može očekivati da politička grupacija koju predvodi preraste u političku partiju, Knežević je rekao da će odluka o eventualnom formiranju stranke biti donesena nakon najširih konsultacija sa članstvom.

Knežević je kazao da je uvjeren da će ako se odluče da formiraju partiju, to biti moderna stranka, građanski profilisana, sa jasnim određenjem prema svim izazovima i procesima koji opterećuju i pred kojima se nalazi crnogorsko društvo.

"Zbog toga će sve buduće aktivnosti i politička stremljenja grupacije koju predvodim biti isključivo posvećeni jačanju DF-a najjačem opozicionom subjektu, čiji rast je očigledan i nezaustavljiv", zaključio je Knežević.

Bonus video: