Knežević: Krivokapić da raskine sa DPS-om i dođe na pregovore

Knežević je rekao da se DF neće vratiti u Skupštinu i poručio Krivokapiću da su građani koji su na protestima narodna skupština
70 pregleda 154 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2015. 19:46h

Lider DNP-a i član predjsedništva Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je treće noći protesta opoziciju da ukoliko smatra da je DF privatizovao protest dođe ispred Skupštine i organizuje protest sa logistikom i podrškom DF-a.

On je rekao da se DF neće vratiti u Skupštinu na šta je pozvao šef parlamenta Ranko Krivokapić i poručio mu da su građani koji su na protestima narodna skupština, te da Krivokapić treba da raskine koaliciju sa DPS-om i dođe da pregovara sa njima.

"Zamoljen sam da vam podnesem raport, večeras nas je više nego sinoć, i poručio DPS-u dabogda nam bio ovakav svaki fijasko. Pokušavaju na svaki način da opstruiraju naše mirno okupljanje, još jedino nisu rekli da smo uvezli atomsku bombu koju ćemo za Novu godinu baciti na Podgoricu i njene građane. Mi ćemo i Đurđevdan dočekati sa vama ako treba , nema povlačenja i nema predaje. Juče nam se javio Ranko Krivokapić koji je slučajno i predsjednik Skupštine, mi nemamo namjeru da se vraćamo u Skupštinu dok ne realizujemo naše zahtjeve“.

Skup je prošao bez incidenata.

Predsjednik političkog savjeta Nove srpske demokratije, Budimir Aleksić, rekao je da se 25 godina živi u sistemu neslobode i tiranije jednog čovjeka. „Znate da je u starom Rimu vlast diktatora bila ograničena na pola godine i da on nije imao pravo upravljanja državnom kasom. Ovo je nešto teže i gore od diktature, ovo je tiranija i jedna vrsta orjentalne despotije“, kazao je on. Aleksić je rekao da je ovaj model opozicione borbe dao rezultate svuda, ističući posebno primjere Gruzije i Makedonije. „Zahtjevi su bili isti kao ovi naši, i mogu da vam kažem da je nas u Podgorici mnogo više nego što ih je bilo u Tbilisiju i Skoplju. I ovo ljudi mora dati rezultat, budite ubijeđeni“, naveo je on.

Poslanik DF-a Veljko Vasiljević kazao je da onaj ko se bavi politikom, a nije na protestima, nije opozicija. „To su obični praporci na konjičkoj zaprezi Đukanovića, koju vozi DPS“. On je poručio da ta stranka neće vlast za sebe. „Mi hoćemo da uspostavimo poštene izbore, da svaka vlast bude smjenjiva, da se odgovara za ono što se radi i da može da se makne svaka vlast koja nema rezultata. A ovi nemaju rezultata, oni su upropastili Crnu Goru“, kazao je Vasiljević. Predstavnik Partije udruženih penzionera i invalida, Radosav Korać, ukazao je da veliki broj pripadnika te populacije žive sa primanjma koji su ispod granice siromaštva, da su primorani da nadniče i da izdržavaju ostatak nezaposlene familije. On je kazao da penzioneri ne protestuju jer im trebaju funkcije i fotelje, već da su tu zbog mladih generacija, kojima, kako je rekao, vlast ne ostavlja ništa osim nagomilanih dugova.

Predstavnik bivših radnika „Radoja Dakića“, Milan Vukčević, kazao je da treba donijeti zakon kojim će se država štititi od Vlade. „Đukanović je kazao da neće dozvoliti da se ruši ono što su oni mukotrpno gradili. On je jedino mukotrpno izgradio organizovani kriminal i legalizovanu pljačku“, rekao je on. Vukčević je dodao da radnička klasa u Crnoj Gori nije žrtva tranzicije nego premijera, koji, kako je naveo, sklapa štetne ugovore i podriva ekonomski i pravni sistem.

Moskva računa da protesti neće destabilizovati situaciju u Crnoj Gori >>>

Galerija

Bonus video: