Konjević: Pozitivna poništila koaliciju

"SDP ne želi da bude talac partijskih razračunavanja Pajovićevog i Bojanićevog tabora“, kazao je Konjević
29 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.08.2014. 18:17h

Sukob u Pozitivnoj Crnoj Gori poništio je postojanje koalicije Evrtopsko lice Podgorice, kazao je, za Dnevnik TVCG, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević. On je kazao da je PCG nestabilna politička partija i kao takva ne može biti garant ozbiljne vlasti u Galvnom gradu. Konjević najavljuje da su novi izbori najvjerovatnije rješenje za Podgoricu, dok bi u Bijelom Polju, Baru i Pljevljima SDP mogao formirati vlast sa DPS-om.

"SDP ne želi da bude talac partijskih razračunavanja Pajovićevog i Bojanićevog tabora“, kazao je Konjević.

Kako kaže, nakon rascjepa u Pozitivnoj, gdje se sami vrh partije međusobno optužuje za kriminal i za tajnu saradnju sa drugim političkim subjektima, ta partija je potpuno nestabilna da bi mogla da bi mogla da bude ozbiljan činilac i realizator koncepta manjinske uprave u Glavnom gradu, kaže potpredsjednik SDP-a.

Konjević kaže da njegova partija ne želi da bude talac unutrašnjih razračunavanja u PCG, koji će, kako kaže, trajati narednih osam mjeseci do održavanja Kongresa PCG. Odustajanje nosioca liste zbogsnažnog rascjepa u Pozitivnoj, samo potvrđuje da je taj sukob poništio postojanje koalicije Evropsko lice Podgorice, kaže Konjević.

Na pitanje koje se sada logično nameće, da li će SDP u koaliciju sa DPS-om, Konjević odgovara da je „najvjerovatnije da su izbori izlaz iz postojeće krize u Podgorici“, a o njihovom održavanju bi bilo najboljer kada bi se postigao što širi konsenzus.

Bonus video: