Koprivica: Sve što Vlada radi i obmanjuje u vezi Zakona o teritorijalnoj organizaciji, isključivo je u funkciji izborne i poreske mafije

Dodaje da su b.b. adrese idealne za skrivanje "govori i činjenica da su pripadnicima Zemunskog klana izdavali lične karte na b.b. adresama"
4381 pregleda 10 komentar(a)
Momo Koprivica, Foto: Demokrate
Momo Koprivica, Foto: Demokrate

Poslanik Demokrata, Momo Koprivica kazao je da "ping-pong između DPS-a i Vlade DPS-a, povodom Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, u slučaju b.b. adresa, nedvosmisleno ukazuje na to da DPS na tim adresama skriva fantom birače i na taj način krade izbore."

"Podsjećamo javnost da smo analizom biračkog spiska sa posljednjih izbora utvrdili da kućni broj nema čak 278.820 građana. Dakle od 532.599 građana koliko je upisano u birački spisak Crne Gore, više od polovine je evidentirano na adresama bez broja", rekao je Koprivica.

Dodaje da su b.b. adrese idealne za skrivanje "govori i činjenica da su pripadnicima Zemunskog klana izdavali lične karte na b.b. adresama."

"Vlada se obrukala u pogledu nadzora nad primjenom Zakona o teritorijalnoj organizaciji, njeni zaključci su ismijavani, a sve to omogućavajući i izbornoj mafiji kojoj b.b. adrese služe za sakrivanje izbornih zloupotreba da ostvari ciljeve, ali i poreskoj mafiji da izbjegava plaćanje poreza. To se najplastičnije može vidjeti na primjeru šefa objedinjene mafije, poreske, hidro, izborne mafije, a šefa DPS-a koji diriguje Vladom i kad nije na njenom čelu formalno. Naime, on luksuzne vile pored Krupačkog jezera u svom imovinskom kartonu prijavljuje kao "ruševine", nadležni organi Opštine Nikšić ih nijesu nikad obišli niti im odredili kućni broj u skladu sa zakonom. Takođe, nikada ih nisu ni fiskalno evidentirali, te su na taj način su oslobodili šefa DPS-a velikih poreskih iznosa. E, zbog toga vi bježite od izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji. Razobličili smo vas i detektovali da su b.b. adrese ne samo meka za izbornu, nego i za poresku mafiju koju vodi šef DPS-a. Postavljaju se pitanja koliko je luksuznih vila funkcionera DPS-a, a na koje se ne plaća porez, fiskalno "ušuškano" na b.b. adresi? Koliko je fiktivnih preduzeća koja izbjegavaju obaveze, na b.b. adresi? Koliko je privrednih objekata koji donose milionske profite na b.b. adresi? Da li im se razrezuje porez i da li im se, i kako, uručuju poreska rješenja", dodao je Koprivica.

Saopštio je da bi, umjesto što iznosi pravne nonsense, "kao npr. da se zakon treba usaglasiti sa zakonom, Vlada trebala da prestane sa manipulacijama jer je sasvim jasna činjenica da je određivanje naziva naselja i ulica, brojeva stanova i kućnih brojeva materija isključivo Zakona o teritorijalnij organizaciji, a ne nikako Zakona o lokalnoj samoupravi."

"Dalje, Vlada manipuliše i sa miješanjem privremenog vršenja nadležnosti sa institutom privremenog naziva naselja i ulica. To je pravno različito kao Bog i šeširdžija. Sve što Vlada radi i obmanjuje u vezi Zakona o teritorijalnoj organizaciji, isključivo je u funkciji izborne i poreske mafije, a građani i privrednici koji pošteno žive i regularno rade, zbog takvog stanja se suočavaju sa velikim problemima, počev od toga da ih hitne medicinske i spasilačke službe ne mogu lako i brzo pronaći kad im je najteže, pa do problema u funkcionisanju turističke privrede i pravnog saobraćaja. Opština Herceg Novi je za kratko vrijeme odredila nazive za više od 100 ulica, i najbolji je pokazatelj kako se efikasno i sistemski rješavaju problemi u interesu građana. Prema tome, za rješavanje ovog problema ključna je politička volja, koju DPS nema jer krije izborni inžinjering, ali i luksuzne vile svog šefa koji tako izbjegava porez", zaključio je Koprivica.

Bonus video: