Krapović: Carević se sa Đukanovićem sastao u jeku afere "Koverta"

On je javno upitao lidere DF-a Andriju Mandića, Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića, zašto ćute na pitanja koja su im postavili
2802 pregleda 5 komentar(a)
Krapović, Foto: Zoran Đurić
Krapović, Foto: Zoran Đurić

Bivši gradonačelnik Budve i lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović kazao je da je aktuelni predsjednik Opštine Budva, Marko Carević gostujući u emisiji "Boje jutra" potvrdio ono što odavno tvrde - da je imao tajne sastanke i komunikaciju sa predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS), Milom Đukanovićem.

Podsjećajući da su na konferenciji za novinare lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović, odbornica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić i on lično, uputili više pitanja, na više adresa, Krapović je konstatovao da su dobili "djelimične i zabrinjavajuće odgovore".

"Međutim, iako djelimični i zbunjujući, odgovori gospodina Carevića nama govore više nego što bi on želio, siguran sam. Da pojasnim: samo par dana ranije jedna od adresa kojoj smo se obratili, DF Budva je u javnom saopštenju odgovorio da "nije bilo potrebe da se gospodin Carević sastaje sa čelnicima DPS-a", a sada, ipak, vidimo da je do sastanka došlo, i to u februaru mjesecu, u jeku afere "Koverta". Mi smo tada, da podsjetim sve, bili u Ulici slobode u Podgorici, sa nekoliko desetina hiljada građana, mahom glasača opozicije koji traže ostavku gospodina Đukanovića, uključujući i glasače i lidere DF-a", naveo je Krapović u reagovanju.

On je javno upitao lidere Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića, Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića, zašto ćute na pitanja koja su im postavili.

"Pogotovo želim da pitam gospodina Medojevića, koji je, dok sam ja bio na mjestu predsjednika Opštine Budva, u nekoliko navrata Demokrate i mene lično javno optužio za saradnju sa DPS-om. Mislim da je elementarno pošteno da javno da odgovor - da li PZP i on lično podržavaju gospodina Carevića i njegovu saradnju i tajne sastanke sa Milom Đukanovićem? Da li lokalni odbor PZP-a i odbornici u SO Budva to podržavaju? Isto važi i za NSD i gospodina Mandića, te DNP i gospodina Kneževića. Pošto je gospodin Carević, ponovo, u šaptačko-udbaškom maniru, provukao da su se "ovi prije njega tajno sastajali sa čelnicima DPS-a", ponavljam moju ponudu da podnesem ostavku na sve funkcije i povučem se iz javnog života ako takvo nešto dokaže. On je, kaže, to uradio službeno i to su znala i dogovorila dva kabineta, njegov i gospodina Đukanovića", kazao je Krapović.

Upitao je da "nije Trampov kabinet posredovao da dođe do tog istorijskog susreta?"

"Dajte, molim vas. Sad, kada znamo, što bi kod nas rekli "đe je ko", da sumiram stvari i pošaljem jasnu poruku gospodinu Careviću i njegovim tihim partnerima: mi, gospodine Careviću, ne želimo saradnju sa Milom Đukanovićem. Mi smo Vaši koalicioni partneri i prva adresa za saradnju, ako ste zaboravili. Mi ne želimo saradnju sa DPS-om, pogotovo to ne može raditi predsjednik Opštine kojeg, dominatno, podržavamo mi, a podsjetiću Vas da su Demokrate najveći politički subjekat u koaliciji na vlasti u Budvi. Mislite da možete da se sastajete sa predsjednikom DPS-a i dogovarate ko zna šta, a da mi to ne znamo? Neće to moći, gospodine Careviću, ne preko naših leđa, ne preko leđa naših glasača, ne iza leđa Demokrata, ne, gospodine Careviću, ni po koju cijenu, nećemo učestvovati u tome", istakao je Krapović.

Tvrdi da samo žele "da Budva ostane ostrvo slobode u Crnoj Gori".

"Međutim, to nije moguće ako na najvažnijoj političkoj funkciji, na najvažnijem mjestu u izvršnoj vlasti sjedi čovjek koji tajno sarađuje sa Milom Đukanovićem i ko zna kime još?! Sada vidimo da je sve moguće. To onda nije opoziciona vlast, to je vlast koja je izdala sve stavove proklamovane u kampanji, to je vlast koja relativizuje, afirmiše i legitimiše sva zlodjela i nepočinstva DPS-a, počevši od najsvježije i najbolnije političke korupcije u Kotoru koju često pominjete, preko "Limenke" i svih ostalih krađa, do afera "Snimak" i "Koverta", a mi, gospodine Careviću i kolege iz DF-a, u tome ne možemo učestvovati.Još jednom: očekujemo reakciju iz vrha DF-a i javna objašnjenja. Ako već kolege iz Budve nemaju snage ili neće, neko mora zaustaviti ovo ludilo. Na Vama je da izaberete da li ćete to uraditi Vi ili ćemo morati mi", zaključio je Krapović.

Bonus video: