Krivokapić: DPS mora otići da bi demokratija došla u Crnu Goru

"Teško ćete naći i jednoga koji je od početka imao iste političke ciljeve kao SDP", kazao je Konjević
80 pregleda 30 komentar(a)
SDP, Golubovci, Foto: SDP
SDP, Golubovci, Foto: SDP
Ažurirano: 11.10.2016. 20:08h

Državi smo vratili nezavisnost, evroatlanstko ime, ali kao i sve ostala je borba za sadržaj, a to može samo onaj koji može umješnije, pozitivnije, po evropskim standardima, kazao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić na skupu u Golubovcima.

"Uvijek želim da pamtim one sa kojima smo krenuli u misiju nezavisne Crne Gore, to je LSCG. One koje je DPS uništio kao što je i nas pokušao uništiti, ali je pretekla i pobijedila SDP. Pitaju nas što držimo ruke na srce kad slušamo himnu. 15 godina su nas ćerali zbog te himne i te zastave, zbog njih držimo ruku, da nam i srce ne ukradu, kao sto su sve drugo oteli. Htjeli su izbrisati dvije strofe iz himne, i sa tim su trgovali, da je skrate na pola kao što su i CG skratili za pola. Oni moraju otići ako nećemo da nam ponesu sljedeću deceniju naših života, i da bi došla demokratija u CG. Ne znaju stati i nikad im nije dosta, grabe ka' pred sudnju uru, rekli bi nasi stari", kazao je Krovokapić.

On je dodao da dolazi nova vlada Crne Gore, "prva koja će biti promijenjena na demokratskim izborima snagom naroda".

Raško Konjević je naveo da se treba prisjetiti šta su razni politički takmaci govorili u zadnjih 25 godina.

"Teško ćete naći i jednoga koji je od početka imao iste političke ciljeve kao SDP. Svako demokratsko društvo počiva na jednoj maksimi, demokratiji počinje u društvu, onda kad se na izborima promijeni vlast, bez toga nema demokratije. Nikad, koja god generacija političara bude u sdp, crnu goru nikad neće izdati. Ne mislimo da je državni interes da se na tender javi bivša službenica Ministarstva održivog razvoja i turizma i za 100 miliona kupi Buljaricu. Danas je poreski dug 770 miliona, pogledajte vlasnike tih kompanija, pa će vam biti jasno da im je DPS dozvolio da ne plaćaju porez. Za taj novac mogli smo da izgradimo škole bolnice, bolje uslove za rad prosvjetnim radnicima. Odbrana države je kada javni funkcioner poštuje zakon, to je odbrana drzavnih interesa i odbrana države", rekao je Konjević u Golubovcima.

Bonus video: