Krivokapić jedini bez susreta sa zvaničnicom SAD

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija saopštili su da su susreti sa Nulandovom organizovani na osnovu predloga ambasade SAD
11 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2014. 15:30h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je jedini visoki državni zvaničnik koji se nije sastao sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju u Stejt departmentu Viktorijom Nuland tokom njene posjete Podgorici.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija saopštili su da su susreti sa Nulandovom organizovani na osnovu predloga ambasade SAD.

“Za organizaciju programa bilateralnih posjeta inostranih zvaničnika zadužen je Državni protokol Vlade Crne Gore, koji je posjetu pomoćnice državnog sekretara za Evropu i Evroaziju realizovao u skladu sa predlogom ambasade SAD u Crnoj Gori”, odgovoreno je “Vijestima” iz ministarstva na pitanja ko je bio zadužen za organizaciju sastanka sa Nolandovom i zbog čega se ona nije sastala sa Krivokapićem. Nolandova je Podgoricu posjetila u okviru turneje po regionu.

Ona je turneju započela na “Kroacija forumu” u Dubrovniku 11. jula, nastavljajući je dan kasnije posjetama Crnoj Gori i Albaniji. Obilazak zemalja regiona, Nuland je 13. jula nastavila razgovorima sa državnim zvaničnicima u Beogradu i Prištini, da bi je juče završila posjetom Makedoniji.

Tokom posjete Crnoj Gori, Nuland je razgovarala sa premijerom Milom Đukanovićem, predsjednikom Filipom Vujanovićem, kao i ministrima vanjskih poslova i odbrane Igorom Lukšićem i Milicom Pejanović- Đurišić.

Tokom razgovora sa državnim zvaničnicima ocijenjeno je da Crna Gora treba da se fokusira na preostale obaveze kako bi do kraja 2015. godine dobila poziv za NATO. Nuland se u američkoj ambasadi sastala i sa liderima Demokratskog fronta, SNP i Pozitivne Crne Gore Miodragom Lekićem, Srđanom Milićem i Darkom Pajovićem.

Bonus video: