Krivokapić: Ne bi ovako bilo da nismo znali bolje i više od drugih - Vijesti.me
ČESTITKA ZA PRAZNIKE

Krivokapić: Ne bi ovako bilo da nismo znali bolje i više od drugih

Država, smatra Krivokapić, mora pokazati više snage nego ikad, „i bez pravde nema ni solidarnosti, za nejač i nemoćne“

ranko krivokapić
ranko krivokapić (Foto: Boris Pejović)

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić čestitao je svim građanima Novu godinu i predstojeće Božićne praznike, ocjenjujući da država mora pokazati svoju snagu u godinama krize.

Krivokapić je kazao da teške godine krize i dalje traju.

„Nemaština, a i zebnja, ulazi u naše domove. No, mi znamo kada je najteže moramo bolje raditi, biti bolji, biti spremniji, biti posvećeniji“, navodi se u njegovoj čestitci.

Država, smatra Krivokapić, mora pokazati više snage nego ikad, „i bez pravde nema ni solidarnosti, za nejač i nemoćne“.

„Ali ne bi ove gore vazda bile zelene kada je svuda oko nas lišce opadalo da mi nijesmo znali i bolje i više od drugih“, kazao je on.

Krivokapić je kazao da su u protekloj godini osvojene razne zlatne medalje.

„U Briselu, kao najbolja zemlja u evorpskim integracijama na Balkanu. Evropske i olimpijske „zlatne lavice“ su digle naše ime visoko. Čak su i „ajkule“ su zagrizle evropsko srebro. Navikli smo da fudbaleri tokom zime budu na vrhu svoje grupe“, dodao je on.

Krivokapić je kazao da postoji plemenitiji sjaj od zlata.

„To je sjaj duše naše djece koji su se vratili u zemlji svojih očeva da stanu pod crnogorsku zastavu i pjevaju crnogorsku himnu“, rekao je on.

Prema riječima Krivokapića, ti ljudi su se vratili da Crnoj Gori uzdignu ime.

„Vratila se Marina Abramović i Branko Baletić i ova kuća se stalno puni svojom djecom i nema vece sreće, ni za jednu kuću , nego kada se u nju vraćaju i kada je puna. Neka vaša kuća bude puna u Božićnim i Novogodišnjim praznicima. Puna sreće, mira, ali i snage“, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je prvu olimpijsku medalju Crnoj Gori donio na šampionatu znanja Petar Tadic, „i tako najavio Njegoševu 2013., sjecanje na 200. godina od kada ta mudrost plemeni Crnu Goru“.

„Neka vam je srećna 2013. godina. Mi znamo, vječna je Crna Gora“, zaključio je Krivokapić.(