Krivokapić sa SAD zvaničnicima: Crna Gora sigurna pred vratima NATO-a

Iz Krivokapoćevog kabineta saopštavaju da je tokom sastanaka ocijenjeno da Sjedinjene Države snažno podržavaju članstvo Crne Gore u NATO Savez, ali i podvučena potreba za daljim ulaganjem napora u oblasti vladavine prava, ali i borbi protiv korupcije, te jačanjem javne podrške
62 pregleda 78 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.10.2015. 20:12h

Predsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik emeritus Parlamentarne skupštine OEBS-a, Ranko Krivokapić boravi u dvodnevnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama povodom održavanja obavještajno-bezbjednosnog Parlamentarnog Foruma koji je okupio parlamentarce iz preko 20 država, navodi se iz saopštenja kabineta predsjednika.

Krivokapić je imao niz bilateralnih sastanaka sa kongresmenima i senatorima, Majklom Tarnerom, predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a, senatorom Džonom Mekejnom, predsjednikom vojnog Komiteta američkog Senata, senatorom Rodžerom Vikerom, kopredsjedavajućim Helsinškom komisijom, te kongresmenom Dagom Lambornom, kopredsjedavajućim Crnogorskog Kokusa.

Iz Krivokapoćevog kabineta saopštavaju da je tokom sastanaka ocijenjeno da Sjedinjene Države snažno podržavaju članstvo Crne Gore u NATO Savez, ali i podvučena potreba za daljim ulaganjem napora u oblasti vladavine prava, ali i borbi protiv korupcije, te jačanjem javne podrške.

U razgovoru sa kongresmenom Majklom Tarnernom i senatorom Mekejnom nedvosmisleno je data podrška upućivanju poziva Crnoj Gori na decembarskom Samitu ministara vanjskih poslova, gdje se istaklo da će članstvo Crne Gore značiti pomak za našu zemlju ali i za Alijansu, kazali su iz Krivokapićevog kabineta.

Na sastancima na kojima je bilo riječi i o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori, Krivokapić je ocijenio da ultimatumi nijesu demokratija, da su mirni protesti jedno od vitalnih oruđa demokratije, da podstaknu i ubrzaju, ali nikako nisu stabilno ni konačno sredstvo. On je zaključio time da se svi tokovi moraju vratiti u institucije, u Skupštinu Crne Gore, koja je mjesto dogovora i mjesto odlučivanja.

Krivokapić je iskoristio priliku da i iz Vašingtona pozove sve političke subjekte da se vrate u Skupštinu, te poručio da vlast mora biti iskaz nespornog legitimiteta, izraz volje građana, a samim tim i najbolja odluka za Crnu Goru.

Predsjednik Skupštine Crne Gore imao je susrete sa zvaničnicima u Stejt Departmentu, a sjutra će imati sastanak sa senatorom Krisom Marfijem

Bonus video: