Lazović: Dio opozicije uhvaćen u pokušaju državnog udara

„Poslali smo poruku da smo stabilno demokratsko društvo, da možemo i ovakvim izazovima da odolimo i da ih riješimo u skladu sa Zakonom i Ustavom“, poručio je Lazović
30 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2015. 20:34h

Dio opozicije koji je bio na čelu protesta pokušao je državni udar, saopštio je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, poručujući da je vlast i dalje otvorena za dijalog.

„Iako je dio opozicije koji je bio na čelu tih protesta sinoć uhvaćen u pokušaju državnog udara, mi smo i dalje otvoreni za dijalog“, kazao je Lazović.

On je televiziji B92 rekao da to i jeste jedan od parametara i standarda svakog demokratskog društva, a Crna Gora je u izgradnji tog društva u prethodnom periodu napravila značajan iskorak, što je prepoznala Evropska unija i međunarodna zajednica.

„Tako da ćemo mi u narednom periodu na jedan normalan, kulturan, civilizovan, demokratski način tražiti rješenje za dalje političko promišljanje na prostoru Crne Gore", naveo je Lazović.

On je kazao da se rješenja neće tražiti po cijenu ustupaka koji podrazumijevaju rušenje ustavnog poretka, rušenje onoga što je u dugom periodu veoma strpljivo stvoreno."A to su demokratski obrisi crngorskog društva".

„Poslali smo poruku da smo stabilno demokratsko društvo, da možemo i ovakvim izazovima da odolimo i da ih riješimo u skladu sa Zakonom i Ustavom“, poručio je Lazović.

Na pitanje da li je policija u sinoćnjim dešavanjima prekoračila ovlašćenja, Lazović je kazao da je ona radila veoma profesionalno.

„Moram reći da je policija na zakonski utemeljen način riješila konfliktnu situaciju i sačuvala ustavni poredak i pokušaj državnog udara koji su milatantni demonstratori pokušali da izvedu ulaskom u Skupštinu i u ostale institucije Crne Gore“, kazao je Lazović.

Prema njegovim rijčima, policija je maksimalno profesionalno uradila svoj posao i pokazala da u tom segmentu država ima i razvijene organe koji su spremni da reaguju na zakonski utemeljen način.

Na pitanje da li poslije ovoga ostaje prostora za dijalog na koji je Vlada Crne Gore i prije protesta pozivala dio opozicije, Lazović je rekao da je izvršna vlast i dalje otvorena za dijalog

Bonus video: