Lazović: SDP i DPS da naprave određene ustupke

Predstavnici dvije stranke danas će razgovarati oko svih pitanja koja su vezana za konstituisanje vlasti u nekoliko opština
51 pregleda 0 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2014. 10:56h

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Vujica Lazović smatra da bi bilo dobro da ta stranka i Demokratska partija socijalista (DPS) naprave određene ustupke kako da bi se mogla konstituisati vlast u Podgorici i nekoliko crnogorskih opština.

Lazović je, odgovorajući na pitanje da li će na sastanku sa članovima DPS-a jedina tema biti rješenje za gradonačelnika Podgorice i očekuje li da će se uskoro dogovoriti, rekao da će predstavnici dvije stranke danas razgovarati oko svih pitanja koja su vezana za konstituisanje vlasti u nekoliko opština.

"Na osnovu onoga što je u dosadašnjoj koalicionoj saradnji DPS-a i SDP-a bilo dobro i pozitivno, mislim da je na određeni način obavezujuće za obje partije da naprave, određene ustupke kako da bi se moglo ići konačnom konstituisanju vlasti i uspostavljanju kolicione saradnje na nekim novim osnovama“, kazao je Lazović nakon sastanka sa kineskim amabasadorom Cuiom Dživeiom.

Prema njegovim riječima, iz svega što je slijedilo u prethodnom periodu, SDP i DPS izvukli su određena iskustva, navodeći da pored unutrašnjih i promjena generalne politike, pred te dvije partije stoji dosta izazova. „Računam da ćemo u narednom periodu ići u pravcu nekog kvalitetnog rješenja“.

"Ono što za nas u SDP-u jeste značajno jeste da nećemo podleći pritisku nekih dušebrižnika, kojih u zadnjih deset godina nijednu lijepu riječ o SDP-u nijesu rekli, a vidite da su ovih dana zabrinuti šta će se desiti sa SDP-om“, poručio je Lazović.

On je kazao da ti „dušebrižnici“ pokušavaju uputiti SDP „kao malu djecu da trebamo uraditi po njihovoj instrukciji, po njihovoj viziji, da to bude neki potez koji bi bio u kontekstu njihovih političkih doživljaja, ne samo trenutne situacije u Crnoj Gori, nego i u budućem periodu“.

Bonus video: