Lekić: Nije kasno da opozicija djeluje zajedno - Vijesti.me
"ZAJEDNO U ODBORU"

Lekić: Nije kasno da opozicija djeluje zajedno

Lekić je rekao da se ne smije dozvoliti da vlast i dalje kupuje vrijeme i čeka opoziciju na greškama

Miodrag Lekić
Miodrag Lekić (Foto: Boris Pejović)

Crnogorska opozicije uz sve razlike i legitimna neslaganja trebalo bi da djeluje zajedno u Odboru za unaprjeđenje izbornih uslova, ocijenio je predsjednik Demosa Miodrag Lekić, navodeći da možda za to i nije kasno.

Lekić je rekao da se ne smije dozvoliti da vlast i dalje kupuje vrijeme i čeka opoziciju na greškama.

"Vlast je očigledno zadovoljna takvom taktikom. Njihov krajnji cilj je da se ništa ne promjeni u izbornim uslovima i da za to bude kriva opozicija", kazao je Lekić.

On smatra da iako se izgubilo određeno vrijeme opozicione snage koje namjeravaju da rade u Odboru još mogu, ne lako, da "spriječe navedenu taktiku vlasti".

"I dalje smatram da bi uz sve razlike, pa i legitimna neslaganja u opoziciji, trebalo da zajedno djelujemo, makar i sa minimumom konsenzusa. Možda za to i nije kasno. Ali svako ima pravo na izbor. Razumije se i odgovornost za svoje poteze", ocijenio je Lekić.

On je poručio da će Demos nastaviti da na konkretan način doprinosi radu Odbora, uz svijest da je to cilj demokratske javnosti i interes građana.

"Naše djelovanje, najprije u Odboru, sada se ostvaruje i zajedničkim radom u poslaničkom Klubu, preciznije u dijelu Kluba koji učestvuje u skupštinskom radu. Moje konsultacije sa poslanikom Rudovićem, članom Odbora, su vrlo intezivne i izražavaju zajedničke stavove", kazao je Lekić.

U Demosu smatraju da opozicione snage najprije treba da doprinesu demokratskim rješenjima, pokažu kompetentnost ostvarujući tako određeni kredibilitet kod domaće javnosti i kod involviranih međunarodnih adresa, prije svega Evropske unije, u uvjerenju da se radi na javno odgovoran način.

"Na taj način se može nešto više računati i na njihovu podršku u fazi implementacije mogućeg sporazuma, onim što se zove tehnička vlada. Malo je vremena, šanse još postoje. Najlakše je sve zaustaviti i prostor za izborne prevare ostaviti po starom modelu. Na zadovoljstvo vlasti", zaključio je Lekić.


Vidi sve komentare