Liberalna partija: Đeljošaj širi poruke mržnje i ekstremizma, diže buku, poziva na linč...

"Da se g. Đeljošaj bavi manipulacijama i izmišljotinama govori u prilog i činjenica da poslanik liberala Andrija Popović uopšte nije ni uzeo učešće u glasanju za Zakon o javnom redu i miru u Skupštini a za koji ga Đeljošaj uz ostale i proziva"
1653 pregleda 6 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 30.12.2018. 14:34h

Liberalna partija sa ogorčenošću odbacuje poruke mržnje i ekstremizma koje širi Nik Đeljošaj, saopšteno je danas iz te partije.

"Dižući buku, pozivajući na linč i optužujući građanske snage, liberale, za mržnju i šovinizam on pokušava da sakrije sopstveni šovinizam i netoleranciju. Jasno je da Đeljošaj zarad ličnih sitnih političkih poena radi direktno protiv interesa albanskog naroda i časnih građana Crne Gore svih vjera i nacija. Uvjereni smo da će uvijek mudri crnogorski građani albanske nacionalosti Đeljošaju odgovor dati na izborima u Tuzima i poslati ga u političku prošlost", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Oni su dodaIi da građani kao i Đeljošaj znaju da u Crnoj Gori svako može slobodno da koristi svoja obilježija uz obaveznu crnogorsku državnu zastavu što je praksu u svim demokratskim državama svijeta.

"Da se g. Đeljošaj bavi manipulacijama i izmišljotinama govori u prilog i činjenica da poslanik liberala Andrija Popović uopšte nije ni uzeo učešće u glasanju za Zakon o javnom redu i miru u Skupštini a za koji ga Đeljošaj uz ostale i proziva. Da sve bude još sramotnije, g. Đeljošaj je visoki državni funkcioner, državni sekretar Ministarstva javne uprave koji na temelju laži i manipulacija širi mržnju protiv te iste zemlje i njenih poslanika", kazali su iz Liberalne partije.

Oni su naveli i da su liberali u svakom vremenu iskreni prijatelji svih naroda i svih dobrih ljudi Crne Gore, bez obzira na vjeru, naciju, jezik, porijeklo, i da to odlično zna svaki Albanac i svaki građanin Crne Gore.

"Kada su liberali svoje glave polagali za prava svih naroda i za mir od Ulcinja do Bijelog Polja, g. Đeljošaja nije ni bilo na vidiku. Podsjećamo da je LP i poslanik Andrija Popović bio prepoznatljivi zagovornik autonomije Opštine Tuzi ali i Opštine Gusinje još od 1990-ih godina, dok Đeljošaj danas uživa plodove te liberalne borbe i iz udobne državne fotelje svađa građane raznim podvalama", poručili su iz Liberalne partije.

Nik Đeljošaj, predsjednik Albanske alternative, je ranije izjavio da su predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krvokapić, potpredsjednik SDP Raško Konjević i lider Liberalne partije Andrija Popović nepoželjne osobe za sve Albance.

Đeljošaj je takođe Liberalnu partiju nazvao "kombi partijom".

Bonus video: