"Loše razumio sadržaj": Šef kabineta dopisao kritike

“Vijestima” je to juče priznao i rožajski predsjednik, a potvrdio njegov zvanični gost i veoma važan saradnik iz Podgorice
124 pregleda 9 komentar(a)
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.08.2014. 19:02h

Dio informacija u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine Rožaje poslije sastanka direktora Direkcije javnih radova i gradonačelnika Rožaja sa saradnicima nije tačan.

“Vijestima” je to juče priznao i rožajski predsjednik, a potvrdio njegov zvanični gost i veoma važan saradnik iz Podgorice. “To je čista laž ”, rekao je direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković.

Predsjednik Opštine Ejup Nurković rekao je da je došlo do greške i da je šef kabineta Mensur Kalender, koji je autor teksta, “vjerovatno loše razumio sadržaj sastanka”.

Sastanak na koji novinari nijesu bili pozvani se desio prošle sedmice u zgradi rožajske Opštine, a iz kabineta predsjednika na sajtu www.rozaje.me nakon toga je objavljeno kako je direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković za stolom kritikovao saradnju sa prethodnom vlašću.

Tekst naslovljen „Opština Rožaje dogovorila nekoliko kapitalnih investicija preko Direkcije javnih radova“, objavljen je u petak 15. avgusta, a u njemu stoji da je Živković „Nurkovića upoznao sa problemima koje su imali za vrijeme prethodne vlasti kao i sa projektima koji su bili planirani za 2014. godinu“.

„Direktor Živković je kazao da u proteklom periodu predstavnici Opštine nijesu bili ažurni u radu i da nijesu pripremili svu potrebnu dokumentaciju koju je Opština u obavezi da pripremi prije nego počne realizacija projekta“, objavljeno je na sajtu rožajske uprave.

Posljedica te neažurnosti je, pisalo je u saopštenju iz kabineta predsjednika, kašnjenje sa izgradnjom Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama. Direktor Direkcije „Vijestima“ je juče rekao da nije tačno da je kritikovao saradnju sa prethodnom vlašću u Rožajama.

„To je čista laž. Saradnja sa ranijim opštinskim rukovodstvom je uvijek bila na visokom nivou. Često sam isticao da je prethodna lokalna uprava bila zavidno ažurna, čak ažurnija od mnogih drugih u Crnoj Gori“, rekao je Živković.

Za izgradnju Dnevnog centra je, rekao je, već izabran izvođač, a radovi će “uskoro početi”. Živković je prenio da je na sastanku kazao kako u ovoj godini neće biti novih projekata i da će biti sprovedeni oni dogovoreni sa prethodnom vlašću.

„U skladu sa kapitalnim budžetom, početkom godine smo napravili plan investicija. Neke su već završene, neke su u toku, a neke bi tek trebalo da počnu“, kazao je Živković. Na osnovu informacija sa sajta Opštine, u ovoj godini će se raditi na završetku gradskog vodovoda i rekonstrukciji Osnovne škole Bać.

Za narednu godinu su planirani objavljivanje tendera za izgradnju pješačke staze Suho Polje - Kalače, puta do planine Štedim i vodovoda Ćosovsko vrelo. Ubrzo nakon što je novinar „Vijesti“ kontaktirao Živkovića povodom ovih informacija, sa sajta Opštine Rožaje Kalenderov tekst je izbrisan.

"Nije pominjao neažurnost"

Gradonačelnik Ejup Nurković je u telefonskom razgovoru negirao da je Živković kritikovao saradnju sa lokalnom DPS vlašću. „Sa gospodinom Živkovićem i njegovim pomoćnikom smo imali jedan vrlo konstruktivan sastanak na kojem je bilo riječi o ovogodišnjim, već ugovorenim investicijama, kao i planovima za narednu godinu. Nije pominjao da je imao probleme u saradnji sa ranijim lokalnim rukovodstvom niti da su bili neažurni.“, rekao je za “Vijesti” Nurković.

Na pitanje zbog čega je onda javnosti poslije sastanka u tekstu na sajtu Opštine plasirana drugačija informacija, Nurković je odgovorio da je došlo do greške i da je šef kabineta vjerovatno lo še razumio sadržaj sastanka.

“Vijesti” su u više navrata poku šale da kontaktiraju i šefa kabineta rožajske Opštine, ali je on ostao nedostupan za medije. Nurković je preko molbe novinara da pomogne u ostvarivanju kontakta sa njim prešao riječima da je to već prošlo, da nije zanimljivo i da o tome ne treba pisati.

Bonus video: