Lukšić: Italija i CG odlično sarađuju u borbi protiv kriminala

Spremni smo da završimo veliki zajednički projekat - izgradnju energetskog kabla od kojeg će cio region imati koristi, kazao je italijanski premijer
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 19:06h

Crna Gora i Italija imaju odličnu saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ocjenio je crnogorski premijer Igor Lukšić.

On je tokom zvanične posjete Rimu kazao da Italija pruža bezrezervnu podršku Podgorici na putu ka članstvu u EU I NATO.

“Naša saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije je veoma važna tim prije što pregovore počinjemo sa 23. i 24. poglavljem. Italija je na ekonomskom planu naš strateški partner, i izgradnja energetskog podvodnog kabla pomoći će razvoju potencijala koje naše zemlje nijesu iskoristile”, kazao je Lukšić nakon sastanka sa italijanskim premijerom Mariom Montijem.

Italijanski premijer je najavio da će zvanični Rim pružiti podršku Crnoj Gori na evroatlanskom putu, navodeći da će saradnja biti ojačana posebno u energetskom sektoru. Monti je kazao kako je uvjeren da će Crna Gora u junu početi pristupne pregovore sa EU.

“Spremni smo da završimo veliki zajednički projekat - izgradnju energetskog kabla od kojeg će cio region imati koristi. Ovo je period oporavka i nadam se još bolje saradnje naših država”, rekao je on.

Galerija

Bonus video: