Lukšić: Ne trebaju nam fantomski birači da pobijedimo

Brajović je susret sa ambasadorom iskoristio da, kako se navodi u saopštenju Vlade, pojasni pitanja vezana za birački spisak
10 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 15:10h

Premijer Igor Lukšić optužio je opoziciju da preko Mreže za afirmaciju nevladinog sektora(MANS) i dijela medija, plasiranjem navoda o neregularnostima u Centralnom biračkom spisku(CBS) pokušava da ospori pobjedu koalicije “Evropska Crna Gora - Milo Đukanović”.

“DPS i koalicija za “Evropsku Crnu Goru” će pobijediti u transparentnom i poštenom procesu. I da bi pokazali da je to samo alibi za izborni poraz, tražio sam od ministara da okupe predstavnike OEBS-a i amabasadore svih velikih zemalja, kako bi im ukazali na koji način pokušavaju da zloupotrebe kapmanju, da nam podmetnu, kao da DPS ne može da pobijedi sam, nego nam trebaju neki fantomski birači. To je apsolutno neutemeljeno i proizvoljno", kazao je Lukšić na tribini izborne liste koju predvodi DPS, održane u Nikšiću u sali “Scene 213”.

Ministra unutrašnjih poslova Ivan Brajović rekao je da će Vlada u direktnoj komunikaciji sa međunarodnim organizacijama odgovoriti na sva pitanja u vezi sa ažurnošću i kvalitetom biračkih spiskova u Crnoj Gori.

Brajović je to rekao tokom današnje oproštajne posjete ambasadora Misije OEBS-a Šarunasa Adomavičijusa.

Brajović je susret sa ambasadorom iskoristio da, kako se navodi u saopštenju Vlade, pojasni pitanja vezana za birački spisak, ukazujući da su „interpretacije koje se čuju u javnosti zasnovane na netačnim informacijama“.

„Kako bi se otklonile sve eventualne nedoumice, Brajović je najavio da će, sa ministrom za informaciono društvo Vujicom Lazovićem, uputiti poziv međunarodnim organizacijama na sastanak sa predstavnicima organa za vođenje biračkih spiskova i CBS, na kojem bi, u direktnoj komunikaciji, odgovorili na sva pitanja u vezi sa ažurnošću i kvalitetom biračkih spiskova“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: