Mandić: Nema centralizacije Demokratskog fronta

"Nećemo dozvoliti da ulazimo u priče koje će nas odvesti na različite strane", poručio je Mandić
63 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.10.2014. 19:32h

Demokratski front je snažan, složan i jak i nastaviće da radi na objedinjavanju opozicije, kazao je njegov funkcioner Andrija Mandić, navodeći da nema priče o centralizaciji Fronta u jedinstvenu partiju, već efikasnijoj koordinaciji unutar političkog saveza.

Lider Nove srpske demokratije rekao je da bi Demokratski front trebalo da krene u pravcu objedinjavanja svih opozicionih snaga, i da je "zainteresovan" da na čelu opozicije bude lider Fronta, Miodrag Lekić.

"I ne vidim ikoga ko pruža bilo kakav otpor. U ovom momentu bi bilo veoma važno da se oko konkretnih akcija, koje možemo da radimo kao opozicija, da se objedinimo i uspostavimo jedinstvo. Da tako počne približavanje opozicionih subjekata", poručio je on.

Prema riječima Mandića, DF nakon dvije godine postojanja ima obavezu da sagleda šta je sve urađeno i da saopšti konstituentima i javnosti šta su planovi za naredni period.

On je u emisiji U centar, na Javnom servisu, kazao da nije zabrinut za svoj položaj u Frontu.

“Na sjednicama Predsjedništva DF-a se analiziralo što je urađeno u prethodnom periodu, a nije bilo vatrenih riječi. DF je zadovoljan onim što je uradio u prethodne dvije godine. Sada ima važan zadatak, a to je da objedini opoziciju i smijeni vlast, a ne da se bavi sobom", rekao je Mandić.

Kako je naveo, konstituenti Fronta mogu imati različite stavove, ali se na kraju uvijek dođe do dogovora.

“Nećemo dozvoliti da skrenemo sa puta, a kamoli da uđemo u male priče koje nas mogu odvesti na drugu stranu", poručio je Mandić.

On je podsjetio da DF ima tri glavna i još sedam konstituenta.

"Ništa se neće promijeniti u odnosu na ono kako je DF konstituisan prije dvije godine, jer se ta organizacija pokazala kao najefikasnija", precizirao je Mandić.

On je dodao da se njegovi stavovi o budućem načinu funkcionisanja Demokratskog fronta ne mimoilaze sa stavovima Gorana Danilovića niti bilo koga iz DF-a.

Mandić je kazao i da su on i funkcioner Fronta Nebojša Medojević sami odlučili da se povuku u drugi plan tokom predizborne kampanje u Podgorici.

"Niko nam ništa nije sugerisao", naveo je Mandić.

Bonus video: