Mandić Vučiću i Dodiku: Prekinite komunikaciju sa Milom Đukanovićem, neprijateljem srpskog naroda

Mandić je istakao da je za DF presuda za lažni državni udar očekivana i da su je donijela braća Đukanović, a da su glavna meta ovog montiranog političkog procesa - DF, srpski narod u Crnoj Gori i njegovi politički predstavnici
14606 pregleda 49 komentar(a)
Dodik, Mandić i Vučić, Foto: Nova srpska demokratija
Dodik, Mandić i Vučić, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 10.05.2019. 14:37h

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradu Dodiku da srpski narod u Crnoj Gori želi da se rukovodstva Srbije i Republike Srpske što snažnije distanciraju od neprijatelja srpskog naroda – Mila Đukanovića.

Kako je saopšteno iz Nove srpske demokratije, Mandić je danas razgovarao sa Vučićem i Dodikom.

Mandić je istakao da je za DF presuda za lažni državni udar očekivana i da su je donijela braća Đukanović, a da su glavna meta ovog montiranog političkog procesa - DF, srpski narod u Crnoj Gori i njegovi politički predstavnici.

"Prosto, mi smatramo da neprijatelj srpskog naroda u Crnoj Gori ne može biti prijatelj nijednom srpskom političaru, pa u tom kontekstu želimo da vas pozovemo da sa Milom Đukanovićem i njegovom klikom prekinete svaku vrstu političke komunikacije", rekao je Mandić.

On je kazao da se ovdje radi o pokušaju lomljenja kičme srpskom nacionalnom i političkom identitetu, kako bi Crna Gora, nekadašnja srpska država, postala antisrpska tvorevina.

"Zato je neophodno da Srbija i Republika Srpska zauzmu logičan i prirodan stav prema režimu čiji je cilj razaranje i zatiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori. Nesumnjivi dokaz za takvo djelovanje je da su sramnu, nepravosnažnu presudu za aferu popularno nazvanu "državni udar", nedugo poslije izricanja, pozdravili isti oni koji su nas bombardovali osiromašenim uranijumom 1999. godine, a kojima je glavni lokator u tadašnjoj SRJ bio Milo Đukanović. To svakako govori i o tome ko je bio nalogodavac Đukanoviću i njegovoj kliki u montaži afere "državni udar"' i zašto je taj nesrećni čovjek i ljudska žalost morao, po ko zna koji put, da posluša sve što mu se naredi sa tih adresa'', kazao je Mandić.

Iz Nove srpske demokratije su rekli da je Mandić danas prisustvovao i vojnoj paradi u Nišu.

"Gdje je proveo veoma prijatne trenutke u razgovoru sa proslavljenim komandantima naših oružanih snaga iz vremena agresije NATO na SRJ", zaključuje se u saopštenju Nove srpske demokratije.

Mandić je juče odlukom Višeg suda u Podgorici osuđen na pet godina zatvora zbog povezanosti sa događajima na izborni dan u Crnoj Gori, oktobra 2016. godine.

Sud je proglasio krivim i osudio istom kaznom Milana Kneževića, takođe jednog od lidera DF.

Mandić i Knežević su juče nakon presude takođe pozvali Vučića i Dodika da prekinu komunikaciju sa "anti-srpskim vlastima u Crnoj Gori".

Bonus video: