Mandić: Sve naše oči uprte su u Srbiju

"Narod se objedinio i shvatio da je on većina u Crnoj Gori, a ne razbijeni korpus kojim može da se manipuliše i koji je dužan da prihvata volju izmišljene većine"
15276 pregleda 147 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 09.01.2020. 07:50h

Funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da Beograđani koji su izašli na litiju i na moleban kod Hrama Svetog Save ne mogu dobro da ocijene koliko to ima uticaja na Crnu Goru.

"Narod u Crnoj Gori je oduševljen, ohrabren i osnažen u pravednoj borbi koju je otpočeo još davno. Sve naše oči su uprte u Srbiju, u prijestoni grad, prema našim sunarodnicima. Narod u Crnoj Gori je oduševljen, ohrabren i osnažen u pravednoj borbi koju je otpočeo još davno“, rekao je Mandić za Radio Beograd govoreći o molitvenom skupu u Beogradu.

Podsjetio je da je "kap koja je prelila čašu narodnog gnijeva bila kada su izglasali Zakon o slobodi vjeroispovesti i otimanje imovine SPC."

"Te večeri nisam ni slutio kada sam pozvao narod u ime Demokratskog fronta da izađe na ulice, blokira saobraćajnice, sa ikonama i pruže otpor – da će se to pretvoriti u jednu nacionalnu srpsku solidarnost, da će SPC, vjernici, država Srbija, Republika Srpska i Srbi na svim meridijanima od Čikaga do Tokija stati snažno uz malobrojni srpski narod koji živi u Crnoj Gori, ali koji ipak u toj državi broji 30 odsto stanovništva“, rekao je Mandić.

Mandić kaže da se konkretan efekat narodnog otpora već vidi.

„Narod se objedinio i shvatio da je on većina u Crnoj Gori, a ne razbijeni korpus kojim može da se manipuliše i koji je dužan da prihvata volju izmišljene većine. To je najbitnije, a ono što je posebno bitno je što je država Srbija snažno stala uz svoj narod, da je naš patrijarh Irinej snažno stao uz vjerujuće ljude u Crnoj Gori i da se upravo dešava ono što nije nepoznato u drugim državama – zamislite da neko na planeti počne da otima sinagoge, kako bi reagovao Izrael“, upitao je Mandić.

Bonus video: